50 dkg liszt
25 dkg margarin
só
2 tojássárgája
annyi tejföl amennyit felvesz
A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 10-15 perc takaréklángon.
A Tápiószentmárton gyöngyre vizet öntünk, úgy hogy ellepje két ujjnyival magasabban. Kb 15-20 percig áztatjuk. Utána leszűrjük. A kókusztejet a xilittel és fűszerekkel felforralju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!) A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA banánokat villával jól nyomjuk össze egy nagy tálban. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa darált dióhoz hozzáadjuk a citrom héjat, sütőport és 2 kanál rumot. A 2 tojásfehérjét a 25 dkg cukorral habbá verjük. A 2/3 részét hozzádolgozzuk a diós masszához. Porcukrozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű