A tésztához:
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
30 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
A krémhez:
8 dl víz
6 dl tej
4 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-15 perc alatt kisütjük. Közben a krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A többi tejet a vízzel és a cukrokkal felforraljuk, majd a pudingos tejet belekeverjük és sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding, a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető.
A tésztához a margarint, a porcukrot, a 3 egész tojást, valamint a mézet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tejet. Jó sokáig kavarjuk, hogy szép si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a citromlével és csipetnyi sóval kicsit felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött felverjük ,sűrűre főzzük. 2. Zsírpapírt teszünk a tepsibe, és a tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaj (kókuszvaj) kivételével mindent összekeverek egy nagy tálban A vajat (kókuszvajat) megolvasztottam. Vigyázat! Ne legyen túl forró, csak langyos! Óvatosan, szint...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű