A tésztához:
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
30 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 dl tejföl
A krémhez:
8 dl víz
6 dl tej
4 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-15 perc alatt kisütjük. Közben a krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A többi tejet a vízzel és a cukrokkal felforraljuk, majd a pudingos tejet belekeverjük és sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding, a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrű habbá verjük. Közben pár csepp ecetet adunk hozzá. A tepsibe kis halmokat rakunk és gyenge de egyenletes tűznél sütjük ill. szárítjuk.
Elkészítési idő:Tejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok) A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem. A geszt...
Elkészítési idő:Elkészítés: A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojá...
Elkészítési idő: