50dkg liszt, 4dl tej,2db tojás sárgája,2evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl,1kávéskanál só ,1 teáskanál cukor, 3dkg élesztő.
Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk, a többi összetevőt belekeverjük a langyos tejbe és az élesztővel együtt a lisztbe keverjük , és felverjük . Közepesen lágy tésztát kapunk, amit langyos helyen 45 percig kelesztünk. Utána kb. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk /kézzel/ és félbehajtjuk. Ezután keleszteni nem kell, utána szaggathatod, legfeljebb ha van időd kiszaggatva pihentetheted egy kicsit de nem fontos. Ezután ismét kihúzzuk a kívánt vastagságúra, majd kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. Az olajban gyönyörűen feljönnek. Amikor belerakod a forró olajba borítsd be, de fordítás után már nem kell. Nagyon gyorsan kész van és nagyon finom.
Finom házi lekvárral kínáljuk.
Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű