50dkg liszt, 4dl tej,2db tojás sárgája,2evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl,1kávéskanál só ,1 teáskanál cukor, 3dkg élesztő.
Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk, a többi összetevőt belekeverjük a langyos tejbe és az élesztővel együtt a lisztbe keverjük , és felverjük . Közepesen lágy tésztát kapunk, amit langyos helyen 45 percig kelesztünk. Utána kb. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk /kézzel/ és félbehajtjuk. Ezután keleszteni nem kell, utána szaggathatod, legfeljebb ha van időd kiszaggatva pihentetheted egy kicsit de nem fontos. Ezután ismét kihúzzuk a kívánt vastagságúra, majd kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. Az olajban gyönyörűen feljönnek. Amikor belerakod a forró olajba borítsd be, de fordítás után már nem kell. Nagyon gyorsan kész van és nagyon finom.
Finom házi lekvárral kínáljuk.
A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt) felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal. A keményítőt kevés vízben elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy tepsit is beleteszünk, amiben majd a scone sül. 2. A sütőporral, a sóval és a porcukorral elkevert lisztben gyors mozdulatokkal elmor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a töltelékeket készítjük el, az alábbi módon. Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el. 0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű