Tésztához: 50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg Ráma
1 sütőpor
2 egész tojás
Töltelék: 1 vaníliáscukor
75 dkg túró
12 dkg porcukor
250 ml tejföl
1 tojássárgája
reszelt citromhéj
kevés liszt a nyújtáshoz,
kevés zsemlemorzsa a túrótöltelék alá
1 tojás sárgája a tetejére
Sütőt előmelegítjük.
Először a tölteléket készítjük el, mindent jó alaposan elkeverünk és betesszük a hűtőbe.
Összeállítjuk a tésztát. Ha egynemű, akkor két db-ra osztjuk, kb 1/3 - 2/3 arányban. A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazzuk vastagon a tepsit, majd liszttel beszórjuk. A kinyújtott tésztát beletesszük a tepsibe. Megszórjuk zsemlemorzsával. Ez azért kell, hogy ne ázzon el a túró alatt a tészta. Ráöntjük a túrós tölteléket. A megmaradt tésztadarabból kicsiket tépünk és lisztezett deszkán megsodorjuk csíkokra. Ezeket átlós irányban elhelyezzük a tepsiben. Aztán lekenjük a felvert tojássárgájával. Kb. 180 C-on kezdjük a sütést, néhány perc múlva mérsékeljük, vigyázva, hogy jól átsüljön , de ne égjen meg. Akkor kész, ha a csíkok is megpirultak egy kicsit !
A tojássárgáját a cukorral meg a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadjuk a lisztet sütőport és a rumot. végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük és finoman hozzákeverjük. V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet a lehető legapróbbra daráljuk, hozzákavarjuk a diót. A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, amikor szirupos, levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beletenni a túrót, és villával kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük, 160 fokon 15 percen át sütjük. Közben a pudingport és a cukor összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű