Tésztához: 50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg Ráma
1 sütőpor
2 egész tojás
Töltelék: 1 vaníliáscukor
75 dkg túró
12 dkg porcukor
250 ml tejföl
1 tojássárgája
reszelt citromhéj
kevés liszt a nyújtáshoz,
kevés zsemlemorzsa a túrótöltelék alá
1 tojás sárgája a tetejére
Sütőt előmelegítjük.
Először a tölteléket készítjük el, mindent jó alaposan elkeverünk és betesszük a hűtőbe.
Összeállítjuk a tésztát. Ha egynemű, akkor két db-ra osztjuk, kb 1/3 - 2/3 arányban. A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazzuk vastagon a tepsit, majd liszttel beszórjuk. A kinyújtott tésztát beletesszük a tepsibe. Megszórjuk zsemlemorzsával. Ez azért kell, hogy ne ázzon el a túró alatt a tészta. Ráöntjük a túrós tölteléket. A megmaradt tésztadarabból kicsiket tépünk és lisztezett deszkán megsodorjuk csíkokra. Ezeket átlós irányban elhelyezzük a tepsiben. Aztán lekenjük a felvert tojássárgájával. Kb. 180 C-on kezdjük a sütést, néhány perc múlva mérsékeljük, vigyázva, hogy jól átsüljön , de ne égjen meg. Akkor kész, ha a csíkok is megpirultak egy kicsit !
Kettévágjuk a megtisztított barackokat. Ha vastag a héjuk, lehúzzuk róluk. 1-1 felet teszünk 4 db tányérra, a maradékot kockákra vágjuk. A zselatint 3 dl vízbe keverjük, és hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A lisztet, és a sütőport átszitálva, hozzá keverjük. A nagyobbaknál a papí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan margarinozzunk ki és szórjuk be morzsával. Ha szilikonos, ez a lépés tárgytalan. Keverjük habosra a margarint a porcukorral, vaníliás cuko...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű