- 500g habtejszín
- 250g mascarpone sajt
- 130g cukor
- 200g tej
- 1 zselatin
A zselatint keverjük el jól cukros tejbe. Keverjünk össze mindent (a habtejszínt nem kell felverni). Öntsük bele egy lapos jénaiba, 3-4 órára hűtőben dermesszük meg.
Az eredeti recept nem zselatinos,mi azzal kipróbáltuk anyával és működik. A zselatint jól el kell keverni mert csomós maradhat,mint velem is történt. Lehetőleg robotgéppel menjünk át az egész ,,tésztán" mielőtt a tejszínhabot beleöntjük,így valószínűleg csomómentes lesz.
Karamellöntettel tálaljuk.
megfőzzük a pudingot és még melegen belekeverjük a meggyet...félre tesszük hülni kicsit A lisztet + margarint elmorzsoljuk + bele a többi hozzávalót könnyen nyújtható tésztát kap...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A liszthez adjuk a cukor felét, a margarint, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót és összedolgozzuk. A tésztát két felé vesszük. A nagyobbik részét sütőpapírral bé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, muffin papírba tesszük, közepes lángon sütjük. Ha töltött muffint szeretnénk, akkor először féladag tésztát tegyünk a papírba, rá a töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű