15 dkg liszt
12 dkg cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk őrölt fahéj
1 tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg étcsoki
2 dkg kandírozott narancshéj
1 narancs héja reszelve
A száraz részeket összekavarjuk.
Hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd összegyúrjuk.
Eztán diónyi darabokat szakítunk a tésztából, gombócot formálunk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük, és a tenyerünkkel ellapítjuk 4-5 cm átmérőjű koronggá.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10, de max. 12 perc alatt megsütjük. De vigyázat, nem szabad túlsütni, mert száraz lesz!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A mogyorót serpenyőben szárazon aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejet 4 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval elforraljuk és levesszük a tűzhelyről. A mogyoróbó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük, majd mehet bele a a répa az olaj és a tej is. Kis tálkákba vagy bögrébe rakjuk, és mikróban sütjük a tálkába rakott mennyiségtől függően 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból gyúrt tésztát készítünk. Fél órát pihentetjük. Ezalatt meghámozzuk és kis kockára vágjuk az almát. A tészta 2/3-át formába simítjuk és az oldalán is felhúzzuk. Majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű