15 dkg liszt
12 dkg cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk őrölt fahéj
1 tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg étcsoki
2 dkg kandírozott narancshéj
1 narancs héja reszelve
A száraz részeket összekavarjuk.
Hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd összegyúrjuk.
Eztán diónyi darabokat szakítunk a tésztából, gombócot formálunk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük, és a tenyerünkkel ellapítjuk 4-5 cm átmérőjű koronggá.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10, de max. 12 perc alatt megsütjük. De vigyázat, nem szabad túlsütni, mert száraz lesz!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, joghurtot és a vaníliás cukrot. 2 a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHabverővel keverjük ki a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a lisztet, a búzacsírát, a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű