140 g porcukor
1 egész tojás
0,8 dl étolaj
260 g finom liszt
1 teáskanál szódabikarbona
280 g joghurt
Egy keverőtálba először a cukrot az egész tojással és az olajjal fehéredésig keverjük.
Hozzáöntjük a lisztet, a szódabikarbonát és a joghurtot. Kézi mixer segítségével ezt is jól elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy 12 darabos muffin sütőformát kivajazunk, de egyszerűbb, ha papírkapszlikkal kibélelünk.
A masszát 12 részre osztva kiadagoljuk.
Ízesíthetjük a joghurthoz illő gyümölcsdarabokkal vagy: aszalt gyümölccsel; vagdalt dióval; csokis cukorkákkal; csokidarabokkal; fűszerekkel: fahéj, gyömbér; fűszerkeverékekkel: pl. mézeskalács; stb.
Kb. 190 fokon 20-25 percig tűpróbáig sütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Először össze kell törni finomra a kekszeket, ha ez kész, adjuk hozzá a kakaóport és a tejet, majd az egészet szépen, alaposan keverjük össze. A masszát osszuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű