25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítés: Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát is. Részletekben keverjük hozzá a liszttel előzetesen összekevert kakaót. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vajat öntsük keverőtálba, keverjük el benne a barna cukrot, majd a tojást is egyenként adagoljuk. A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, forgassuk egybe a kaka...
Elkészítési idő: 25+50 perc Nehézség: KönnyűA tojást habosra verem a cukorral, beleteszem a mascarponét, majd apránként hozzákeverem a lisztet, sütőport. 2 almát belekockázok a masszába, hozzáteszem a fahéjat és összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű