25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
egy lábast ki kell mosni forró vízzel hogy ne égjen le a tej és bele a tejet tejszínt rizst 2 ek cukrot 1 v.cukrot és néha megkevergetve lassú tűzön főzni tejberizs állagánál folyó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, egy tálba tesszük és a közepébe lyukat mélyítünk, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírt, vagy a vajat.. A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval ,porcukorral,szárított élesztővel összekeverjük egy tálban,a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel és kb. 1 dl langyos tejjel egyneművé dolgozzuk. Fél órát pihe...
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Nehézség: Könnyű◾️A sütőt 190 fokra bekapcsoljuk. ◾️A tojásokat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a többi alapanyagot. ◾️Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel (de ne tegy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű