25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keve...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd egy fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.Közben a töltelékhez lereszeljük az almát és az édesítővel,fehéjjal,pici citromlével felf...
Elkészítési idő:Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a felkockázott vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaó...
Elkészítési idő: 1 óra