25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, majd habosítsd robotgéppel. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, lassan forgasd a vaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb hosszúkás jénai ( kb. 20x30 cm) alját alaposan kikentem kókuszvajjal, de lehet tepsit is használni. A száraz hozzávalókat a sütőporral és az édesítővel elkevertem. A ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kerek, kapcsos tortaforma aljára apróbb darabokra törjük a háztartási kekszet. A tejből, vaníliapudingból és cukorból pudingot főzünk, majd ráöntjük az összetört kekszekre, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű