6 tejeskifli
2 bögre tej
75 g cukor
4 ek méz
1 vaníliarúd kikapart belseje
4 dkg vaj
1 bögre mák
A kiflit felkarikázzuk.
A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával.
Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.
1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tojást habosra keverjük a cukorral. Belevegyítjük a fűszereket, az aromákat, majd hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát és a narancshéjat is. Az így kapott masszából vizes kézzel na...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKaszinó tojás A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot érdemes előhűteni a tészta készítése előtt. A tejet, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart belsejét és az élesztőt csomómentesen elkeverjük, és félretessz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű