6 tejeskifli
2 bögre tej
75 g cukor
4 ek méz
1 vaníliarúd kikapart belseje
4 dkg vaj
1 bögre mák
A kiflit felkarikázzuk.
A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával.
Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.
A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk, majd öt részre választva félretesszük pihenni. Elkészítjük a töltelékeket. A kockára vágott almát a borban megpároljuk, majd hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Papírral bél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban habosra keverjük a vajat, és beledolgozzuk a megmelegített mézet. A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd a tálba öntjük. Simára gyúrjuk kb. 1,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes