1 kg csirke aprólék,vagy farhát,vagy marhahús
1 fej vöröshagyma héjastól,jól megmosva
2- gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 kisebb TV paprika,vagy 1 vastagabb szelet
5- szem szemesbors
2-3 sárgarépa
1 nagyob fehérrépa
zeller
só
Levsbetétnek grízgaluska,cérnametélt, májgombóc,vagy amilyen tésztát szeretnénk.
A húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rakom fel ,és abben már majd készre főzöm.
Ha felforrt az új víz a hússal,beleteszem a vöröshagymát,fokhagymát,egész borsot,paprikát és paradicsomot és megsózom.Fedő alatt puhára főzöm a húst,majd kirakom belőle a zöldségeket,leszúröm a levest,és csak a lében megfőzöm a többi,felaprított zöldséget.Sárgarépát,fehérrépát és zellrt.
Kb még 10-15 percig főzöm,amíg a zöldségek is megfőnek.
Tálalom a húst és levest külön-külön.
A víz váltásával a kifőtt esetleges táppal bevitt hormonokat,műtápokat próbálom a leves levében csökkenteni,ami belefőne a húsból
A hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet tegyük fel főni a mazsolával, a citromhéjjal, cukorral és a sóval. A tojásokat verjük fel. Nem kell teljesen simára keverni, hogy legyenek a sárga túróban fehér kis darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejet, cukrot, mézet, citromhéjat. Összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a diót/mákot. Ízlés szerint a mazsolát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz