1 kg csirke aprólék,vagy farhát,vagy marhahús
1 fej vöröshagyma héjastól,jól megmosva
2- gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 kisebb TV paprika,vagy 1 vastagabb szelet
5- szem szemesbors
2-3 sárgarépa
1 nagyob fehérrépa
zeller
só
Levsbetétnek grízgaluska,cérnametélt, májgombóc,vagy amilyen tésztát szeretnénk.
A húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rakom fel ,és abben már majd készre főzöm.
Ha felforrt az új víz a hússal,beleteszem a vöröshagymát,fokhagymát,egész borsot,paprikát és paradicsomot és megsózom.Fedő alatt puhára főzöm a húst,majd kirakom belőle a zöldségeket,leszúröm a levest,és csak a lében megfőzöm a többi,felaprított zöldséget.Sárgarépát,fehérrépát és zellrt.
Kb még 10-15 percig főzöm,amíg a zöldségek is megfőnek.
Tálalom a húst és levest külön-külön.
A víz váltásával a kifőtt esetleges táppal bevitt hormonokat,műtápokat próbálom a leves levében csökkenteni,ami belefőne a húsból
A mandulát és a kókuszreszeléket külön-külön sütőpapírra terítve 180°C fokra előmelegített sütőben aranybarnás színűre pirítjuk. Vigyázzunk, a kókuszreszeléknek elég csak pár perc,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük. A brokkolit szintén megfőzzük. A répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és kevés vízben szintén megfőzzük. A zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A finomra őrölt pisztáciát összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes