- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 5 dkg cukor (por)
- 2 dkg élesztő
- 1dl tej
- só
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot és a sót, majd tejjel gyorsan összedolgozzuk és 2 órán át deszkán letakarva pihentetjük. Utána 2 nagyobb vagy 4 kisebb cipót formálunk belőle.
Dió töltelék
1,5 dl vízben felforralunk 10 dkg cukrot, beleöntünk 15 dkg darált diót, egy kevés zsemlemorzsát és reszelt citromhéjat.
Mák töltelék
Mint a dió, csak tejjel és búzadarával.
SZEMÉLYENKÉNT 1 DB CSIRKE COMBOT BEFŰSZEREZZÜNK SÓVAL ŐRÖLT BORSSAL MAJORANNÁVAL MAJD TEPSIBE TÉVE ZSÍRRAL MEGKENVE LETAKARVA PUHÁRA SÜTJÜK...HA PUHA AKKOR TAKARÁS NÉLKÜL MEGPIRÍTJ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát. Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajkrémhez egy tálban villával összenyomkodjuk a kecsekesajtot, hozzákeverjük a vajkrémet és a créme fraiche-t. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, belecsep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű