Zserbó recept:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, csipet só, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 1 cs sütőpor.
Töltelékhez: 25 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 cs. vaniliás cukor, barack lekvár.
Egy kis tálba teszel 1 teáskanál cukrot és az 1 dl tejet, felmelegíted langyosra és bele morzsolod az élesztőt, picit elkevered és félre teszed felfutni.
A lisztet, a margarint, a sót, a tojás sárgáját, a cukrot összegyúrod, majd hozzá teszed az élesztőt, ezt is jól összegyúrod majd 3 egyenlő részre vágod.
A tésztát kb 35X25 cm nagyságúra nyújtod és mehet a tepsibe. Megkened először lekvárral majd rászóród a cukros diót. Ugyan ez a következő tésztával barackkal és dióval. A 3. adag tésztát is kinyújtod ráteszed és megszurkálod villával. Előmelegített 180 fokos sütőbe kb 25-30 percig sütöd. Hagyod kihűlni, ha kihűlt az olvasztott ét csokit ráöntöd a tetejére és elsimítod, ha a csoki is kihűlt a tetején lehet szeletelni.
1 nap állni, aztán lehet szeletelni
Keverőtálba teszünk 50 g cukrot, 100 g kókuszreszeléket, és a 240 ml kókusztejben elkevert 28 g felmelegített kókuszzsírt. Megformázzuk a masszát, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vanillincukrot. Egy teáskanál segítségével a csokoládét tetszőleges mintázatú szilikon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesSzódabikarbónát összekevertem annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapjak, majd hozzákevertem ételfestéket. A különböző színű pasztákkal össze-vissza bekentem a tojásokat, majd muffi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: Közepes