Zserbó recept:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, csipet só, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 1 cs sütőpor.
Töltelékhez: 25 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 cs. vaniliás cukor, barack lekvár.
Egy kis tálba teszel 1 teáskanál cukrot és az 1 dl tejet, felmelegíted langyosra és bele morzsolod az élesztőt, picit elkevered és félre teszed felfutni.
A lisztet, a margarint, a sót, a tojás sárgáját, a cukrot összegyúrod, majd hozzá teszed az élesztőt, ezt is jól összegyúrod majd 3 egyenlő részre vágod.
A tésztát kb 35X25 cm nagyságúra nyújtod és mehet a tepsibe. Megkened először lekvárral majd rászóród a cukros diót. Ugyan ez a következő tésztával barackkal és dióval. A 3. adag tésztát is kinyújtod ráteszed és megszurkálod villával. Előmelegített 180 fokos sütőbe kb 25-30 percig sütöd. Hagyod kihűlni, ha kihűlt az olvasztott ét csokit ráöntöd a tetejére és elsimítod, ha a csoki is kihűlt a tetején lehet szeletelni.
1 nap állni, aztán lehet szeletelni
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Nyújtsuk ki a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral és a sóval robotgéppel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd az olvasztott vajat, és tovább keverjük a gé...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes fémtálban a csokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd levéve a tálat a gőzről, hozzákeverjük a tejszínt, a kávét és a reszelt narancshéjat. Addig keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű