menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács (Kinga receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


( kb. 60 darabhoz)
♥ TÉSZTA
40 dkg liszt,
10 dkg margarin vagy vaj,
12 dkg porcukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
10 dkg méz,
2 tojás,
fűszerek ízlés szerint (mézes fűszerkeverék, fahéj, szegfűszeg, gyömbér stb.).
♥ MÁZ:
1 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
2 csapott evőkanál étkezési keményítő,
1 teáskanál citromlé,
csipet só

Elkészítés:


♥ A tésztához kimérjük a lisztet és elmorzsoljuk benne a vajat. Beleszórtjuk a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket. Beletesszük a két egész tojást, és a mézet - amit előtte kicsit megmelegítünk, majd kézzel összegyúrjuk a tésztát. Természetesen ragadni fog, mint általában a mézes. A könnyebb kezelés miatt, egy pici lisztet adhatunk még hozzá, de csak annyit. A hűtőbe tesszük pihenni. Ha szilikon lapon nyújtjuk csak minimálisan kell lisztezni. Kiszúrjuk a sok szép karácsonyi formát, majd sütőpapíros tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Gyorsan sűlnek!!Amikor az alja, meg enyhén a széle is kezd barnulni akkor jó.
♥ Máz: ledaráljuk a porcukrot, hozzáadjuk a keményítőt, leszitáljuk. Felverjük a fehérjét 1-2 csepp citromlével. Mikor már hófehér a hab, akkor mehet bele az első kanál átszitált porcukros-keményítős elegy.
Tovább keverjük és adagoljuk kanalanként a porcukrot, majd beletesszük a citromlevet is. Sűrű, csak kicsit folyós állagot kell kapnunk.

Mézeskalács (Kinga receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát. Tepsibe helyezzük...

Elkészítési idő: 135 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós kalács kovásszal (Limara)
Húsvéti sós kalács kovásszal (Limara)

Előző este a kovász hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és a kemény tésztát egy fedeles dobozba vagy üvegbe tesszük. 8-10 órára egyenletesen meleg helyre tesszük. Például mikróba, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz
Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz

A vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Beigli !Nándori féle
Beigli !Nándori féle

Egy tálban a lisztet a hideg zsiradékkal elmorzsoljuk, mint az omlós tésztánál, (lehet géppel is ) akkor jó, ha a zsiradék apró morzsaszerű a lisztben, majd kevés langyos tejben o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk