6 db tojásfehérje
16 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg margarin
16 dkg finomliszt
1 citromból nyert citromhéj
3 dkg dió (darálva, lehet mogyoró vagy mandula is)
5 dkg aszalt gyümölcsök
2 dkg étcsokoládé
3 dkg dió (durvára törve, lehet mogyoró vagy mandula is)
2 dkg kandírozott citromhéj
2 dkg kandírozott narancshéj
1. Megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a margarint.
2. Egy őzgerincformát margarinozunk és lisztezünk.
3. Egy tálban összekeverjük a durvára tört diót (mogyorót/mandulát), étcsokoládét, kandírozott citrushéjakat és az aszalt gyümölcsöket. Ezekből összesen 15-20 dkg kell.
4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A cukrokat hozzászitáljuk, belekeverjük a margarint és a darált diót (mogyorót/mandulát).
5. Hozzászitáljuk a lisztet is, óvatosan összeforgatjuk az egészet.
6. Végül hozzávegyítjük a gyümölcsös, diós, csokoládés keveréket.
7. Belesimítjuk a kenyérformába a tésztát, majd sütőben 45-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Sütési hőfok: 140°C, sütési mód: alul-felül sütés.
A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie (nekem 29 dkg-os lett).A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát...
Elkészítési idő:Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Teflon serpenyőbe tesszük az almákat, megszórjuk ízlés szerint mennyiségű fahéjjal, hozzáadjuk a mézet és addig sütjük így, amíg...
Elkészítési idő:Az egyben lévő pulykamellet, a közepén lévő a természetes "szétválasztható zsebben" bőven megtöltjük a bacon szeletekkel, sózzuk, borsozzuk. Visszazárjuk, majd 2-3 hústűt felülről...
Elkészítési idő: 150 perc