Tésztához:
8 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
2 evőkanál forró víz
15 dkg dió
késhegynyi szódabikarbóna
Krémhez:
4 tojás sárgája
3 dl tej
2 cs vaníliás cukor
2 cs karamellás pudingpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Tetejére hab:
4 tojás fehérje, 20 dkg porcukor
1. Tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, 2 evőkanál forró vízzel habosra keverjük. A lisztet, darált diót és szódabikarbónát összekeverjük és a kikevert sárgához adjuk. Végül a fehérjék keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk és sütjük.
2. A krémhez a 4 tojás sárgáját a vaníliával, pudingporral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Végül hozzáadjuk a margarint és porcukrot.
3. Habhoz a fehérjéket a porcukorral gőz felett felverjük és a krémre kenjük.
Összeállítás:
A krémet rákenjük a megsült tésztára, majd a tetejét bevonjuk a habbal és tovább sütjük alacsony fokon a hab szilárdulásáig.
A Mama ezt a sütit tejszínhabbal kínálta családi összejöveteleken.
Az élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...
Elkészítési idő:1 dl tejben felfuttatjuk a 3 dkg élesztőt a 3 tk cukorral. A 4 tojás sárgáját, a csipet sóval, 2 dl tejjel, 4 ek olvasztott vajjal, a felfutott élesztős keverékkel és apránként ad...
Elkészítési idő: 1,5 óraA zsírt habosra keverjük egy csipetnyi sóval.A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a zsírt, és a tejfölt és összegyúrjuk. A tésztát 90 percig pihentetjük. Kb. 10-...
Elkészítési idő: