1 egész kacsamell
1 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
só, bors
A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
Ha egész mellet vettünk, vágjuk (közepén hosszában) ketté. Mindkét fél rész bőrét és zsírját vágjuk be éles késsel rombusz alakzatban. Ügyeljünk azonban arra, hogy a húsba ne vágjunk be! Ezután sózzuk és borsozzuk.
Tegyük a melleket egy megfelelő méretű serpenyőbe bőrös oldallal lefelé és kezdjük el sütni. 4-5 perc elteltével (ennyi idő alatt már bőven távozott zsír a mellből) adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet. Csökkentett hőmérsékleten süssük tovább 15-20 percig, amíg a bőre szép barnára sült. A sütés során keletkező felesleges zsiradékból kanállal szedjünk ki egy kis tálba (ezt más recepthez felhasználhatjuk).
Ha letelt az idő, fordítsuk meg a melleket és süssük a másik (húsos) oldalon is további 3 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk még 5 percig pihenni a serpenyőben.
A tejfölt, a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, illetve az összes pluszt kis kockákra vágjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFontos!: minden alaktrész szobahőmérsékletű, kb. 2 órát várakoztak a pulton, a liszt szitálva, a tojás sárgája és a vaj a tejben. Tészta program, (1 ó 50 p ). Ha végzett, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelékhez valókat (1 - 6. tétel) összegyúrjuk, a fejes káposztáról a leveleket leszedjük, a középső eret a levélről lefaragjuk. A levelekbe kis maroknyi tölteléket teszünk. A l...
Elkészítési idő: 2 - 3 óra Nehézség: Közepes