Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás és kakukkfüves kacsamell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 egész kacsamell
1 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
só, bors

Elkészítés:


A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
Ha egész mellet vettünk, vágjuk (közepén hosszában) ketté. Mindkét fél rész bőrét és zsírját vágjuk be éles késsel rombusz alakzatban. Ügyeljünk azonban arra, hogy a húsba ne vágjunk be! Ezután sózzuk és borsozzuk.
Tegyük a melleket egy megfelelő méretű serpenyőbe bőrös oldallal lefelé és kezdjük el sütni. 4-5 perc elteltével (ennyi idő alatt már bőven távozott zsír a mellből) adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet. Csökkentett hőmérsékleten süssük tovább 15-20 percig, amíg a bőre szép barnára sült. A sütés során keletkező felesleges zsiradékból kanállal szedjünk ki egy kis tálba (ezt más recepthez felhasználhatjuk).
Ha letelt az idő, fordítsuk meg a melleket és süssük a másik (húsos) oldalon is további 3 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk még 5 percig pihenni a serpenyőben.

Fokhagymás és kakukkfüves kacsamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Karácsonyi almás gyümölcskenyér
Avatar Mamika Kedvelnék
Karácsonyi almás gyümölcskenyér

A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat. A lisztet tálba rakjuk a fűszerekkel és a sütőporral. Az aszalt gyümölcsöket, ha darabosabbak, apróra vágjuk, a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi pulykamell
Karácsonyi pulykamell

Az egyben lévő pulykamellet, a közepén lévő a természetes "szétválasztható zsebben" bőven megtöltjük a bacon szeletekkel, sózzuk, borsozzuk. Visszazárjuk, majd 2-3 hústűt felülről...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli töltelék
Bejgli töltelék

Elkészítés keverjük össze az édes morzsával a mákot vagy a diót. Az összes többi anyagot tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (mák, dió, morzsa), és keverjük...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk