1 egész kacsamell
1 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
só, bors
A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
Ha egész mellet vettünk, vágjuk (közepén hosszában) ketté. Mindkét fél rész bőrét és zsírját vágjuk be éles késsel rombusz alakzatban. Ügyeljünk azonban arra, hogy a húsba ne vágjunk be! Ezután sózzuk és borsozzuk.
Tegyük a melleket egy megfelelő méretű serpenyőbe bőrös oldallal lefelé és kezdjük el sütni. 4-5 perc elteltével (ennyi idő alatt már bőven távozott zsír a mellből) adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet. Csökkentett hőmérsékleten süssük tovább 15-20 percig, amíg a bőre szép barnára sült. A sütés során keletkező felesleges zsiradékból kanállal szedjünk ki egy kis tálba (ezt más recepthez felhasználhatjuk).
Ha letelt az idő, fordítsuk meg a melleket és süssük a másik (húsos) oldalon is további 3 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk még 5 percig pihenni a serpenyőben.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást é...
Elkészítési idő:A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 1 óraA tortához a sütőt előmelegítjük 170C fokra. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd fokozatosan beleöntjük az ola...
Elkészítési idő: 1