10 szelet sonka,
40 dkg franciasaláta alap,
2 darab savanyú uborka,
1 darab savanykás alma,
5 darab tojás,
fél flakon majonéz,
fél nagy doboz tejföl,
1 evőkanál mustár,
ízlés szerinti őrölt bors,
porcukor,
negyed húsleveskocka,
1 dl víz,
15 g étkezési zselatin.
A tojásokat keményre főzünk.Ha kihűlt, megpucoljuk.A franciasaláta alapot megfőzzük,majd kihűtjük.A savanyú uborkát és az almát apró darabokra vágunk, és a franciasaláta alaphoz keverjük.Vizet a leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.A majonézt,tejfölt,mustárt,borsot,porcukrot jól összekeverjük,és hozzáöntjük a zselatinos húslét.
Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk,beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük francia salátával,és beleteszünk a főtt tojásokat.A maradék salátával megtöltjük,és sonkával befedjük.5-6 órát hűtőben dermesztjük,majd szeleteljük.
Egy közepes fémtálban a csokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd levéve a tálat a gőzről, hozzákeverjük a tejszínt, a kávét és a reszelt narancshéjat. Addig keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKávé krém tölteléknek :) 2,5dl fekete kávéhoz adunk 4ek porcukrot és szirupot főzünk belőle. egy másik tálban 20dkg vaj, 20dkg margarint, 25dkg porcukor, 1 tojássárgáját jó h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű