10 szelet sonka,
40 dkg franciasaláta alap,
2 darab savanyú uborka,
1 darab savanykás alma,
5 darab tojás,
fél flakon majonéz,
fél nagy doboz tejföl,
1 evőkanál mustár,
ízlés szerinti őrölt bors,
porcukor,
negyed húsleveskocka,
1 dl víz,
15 g étkezési zselatin.
A tojásokat keményre főzünk.Ha kihűlt, megpucoljuk.A franciasaláta alapot megfőzzük,majd kihűtjük.A savanyú uborkát és az almát apró darabokra vágunk, és a franciasaláta alaphoz keverjük.Vizet a leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.A majonézt,tejfölt,mustárt,borsot,porcukrot jól összekeverjük,és hozzáöntjük a zselatinos húslét.
Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk,beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük francia salátával,és beleteszünk a főtt tojásokat.A maradék salátával megtöltjük,és sonkával befedjük.5-6 órát hűtőben dermesztjük,majd szeleteljük.
A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 3 deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tépett sertéshús főzésével kezdjük: a lapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukon kör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHéjastól megmossuk a krumplikat, befűszerezzük, vékonyra szeleteljük, és a baconra pakoljuk úgy hogy fedjék egymást. Lazán feltekerjük és muffin formába rakjuk, 160°-on 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű