10 szelet sonka,
40 dkg franciasaláta alap,
2 darab savanyú uborka,
1 darab savanykás alma,
5 darab tojás,
fél flakon majonéz,
fél nagy doboz tejföl,
1 evőkanál mustár,
ízlés szerinti őrölt bors,
porcukor,
negyed húsleveskocka,
1 dl víz,
15 g étkezési zselatin.
A tojásokat keményre főzünk.Ha kihűlt, megpucoljuk.A franciasaláta alapot megfőzzük,majd kihűtjük.A savanyú uborkát és az almát apró darabokra vágunk, és a franciasaláta alaphoz keverjük.Vizet a leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.A majonézt,tejfölt,mustárt,borsot,porcukrot jól összekeverjük,és hozzáöntjük a zselatinos húslét.
Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk,beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük francia salátával,és beleteszünk a főtt tojásokat.A maradék salátával megtöltjük,és sonkával befedjük.5-6 órát hűtőben dermesztjük,majd szeleteljük.
A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket ö...
Elkészítési idő:A sonka főzésénél néhány dologra oda kell figyelnünk. Egész darabot csak nagy család számára főzünk, de ez az eljárás darabolt sonkához és füstölt tarjához is használható. A hag...
Elkészítési idő:1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: