Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almás-mézeskalácsos morzsatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 adag sötét mézeskalács tészta
2 db savanykás (zöld) alma
3 db piros alma
1 citrom leve
75 g kristálycukor
75 g világosbarna cukor
3 ek finom liszt
1 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt szegfűbors
1/2 tk só
75 g mazsola
20 g vaj

Morzsához:
40 g finom liszt
40 g kristálycukor
1/2 tk őrölt gyömbér
csipet só
60 g hideg vaj
30 g dió durvára vágva

Elkészítés:


A mézeskalács tésztát sütőpapíron 5 mm vastag, 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Belenyomkodjuk a sütőformába, és éles késsel levágjuk a lelógó részeket. 20 percre mélyhűtőbe tesszük dermedni.
Az almát 5 mm vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és egy nagyobb tálban összekeverjük a cukorral, liszttel, a fűszerekkel, a sóval és a mazsolával.
A tölteléket a lehűtött tésztába terítjük, kicsit belenyomkodjuk. Megszórjuk a vajkockákkal.
Egy tepsit rakunk alá, hogyha kifolyna. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Morzsához összekeverjük a lisztet a cukorral, a gyömbérrel és a sóval. A maradék mézeskalács tésztából (50g) kisebb darabokra vágunk és a vajjal együtt hozzátesszük a lisztes keverékhez. Ujjal kisebb morzsákat szaggatunk, majd hozzákeverjük a diót.
Miután a torta 20 percig sült, megszórjuk a morzsás keverékkel a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe még 30 percre (bugyborékolva átsül a teteje).

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütési hőfok:180 C
Szeletelés előtt hűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhasült vörösboros pecsenyelével
Marhasült vörösboros pecsenyelével

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután forró serpenyőben az olívaolajon oldalanként aranybarnára pirítjuk. Betesszük a sütőbe. Amikor a hú...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Nussecke
Nussecke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Fahéjjas, szilvás pulykamell
Fahéjjas, szilvás pulykamell

A pulykamelleket egy kicsit ki kell lapítgatni, ha vastagok. Ezek után mindegyiket beleforgatom a fahéjba,.Olajban pár perc alatt kisütöm őket, és egy mély tálba rakom. baconszalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Réffy
Pulykamell aszalt szilvával
Pulykamell aszalt szilvával

A húst hosszanti irányban négy centiméterenként kicsit bevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tetszés szerint egyéb fűszer is használható (pl. rozmaring, bazsalikom). A vágá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk