menu

Családireceptkönyv.hu

Sült kacsacomb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
pecsenye kacsacomb (egy főre egy combot számolunk)

majoranna
hagyma, fokhagyma
rozmaring szál. +1 a díszítéshez, azt nem sütjük

Elkészítés:


A combokat nagy darab hájas bőrdarabbal lehet kapni. A lifegő bőrös hájat levágom, feldarabolom, és külön kisütöm. A combokon maradt bőrt bevagdalom. A combokat összenyomott fokhagymával alaposan bedörzsölöm, bőven jusson a bőre alá is. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és kevés majoránnával. A combokat tálba rakom, és lefedem hagymakarikákkal. Egy éjszakára lefedve a hűtőbe rakom.
Másnap a tepsit kikenem a kisütött zsírral, és beleöntöm a maradékot is. Lerakom az aljára a hagymakarikákat, és rá a combokat bőrrel lefelé. Húslevessel meglocsolom (az ínyencek kipróbálhatják a sonkalevet is), és lefedem. Egy órán át sütöm 170 fokon, légkeveréssel. Majd megfordítottam a combokat és fedővel lefedve még 30 percig sütöm. Ezután leveszem a fedőt, és még 20-30 percig sütöm 180 fokon, légkeveréssel+felsősütéssel, néha a zsírjával meglocsolgatva.
Nagyon fontos, hogy a kacsacomb bőrével lefelé kerüljön a tálba. A hús az első másfél órában inkább párolódik a húslevesben, ettől lesz igazán omlós a húsa. Amikor levesszük róla a fedőt, a sugárzó hő hatására sül meg bőrös teteje ropogósra. Eközben a felesleges víz elpárolog, így lesz testes szaftja.

Sült kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós kalács (Limara)
Húsvéti sós kalács (Limara)

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két evőkanál lisztet egy teáskanál cukrot, összekeverjük, majd a tetejére is szórunk pici lisztet. Míg felfut, összeállítjuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar töltött gomba
töltött gomba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével
Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével

A száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban. A narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk. A tojásokat az eritrittel és a kókuszzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Hókifli szerelmeslevél tésztából
Hókifli szerelmeslevél tésztából

A lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom,bele teszem a tejfölt majd az 5 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tészt...

Elkészítési idő: 2óra+pihentetés
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk