4-5 libaszárnytő
2-3 libazúza
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
só
A zsemlegombóchoz
100 g zsemlemorzsa
50 g olvasztott vaj
2 tojás
só
petrezselyem
4-5 evőkanál tejszín
A rántáshoz
3 evőkanál étolaj
1,5 evőkanál liszt
1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
100 ml tejszín
A húsokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszedjük a tetejéről a habot.
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokban, a hagymát egészben beletesszük, sózzuk.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A teljesen megfőtt húsokat és a zöldségeket kiemeljük, a húst leszedjük a csontról és a zúzával apróbb darabokra vágjuk. A hagyma kivételével a zöldségeket is feldaraboljuk és a hússal visszatesszük a lébe.
A zsemlegombóchoz a hozzávalókat masszává gyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk.
A levest visszatesszük a tűzre, forrásig melegítjük, belerakjuk a gombócokat és 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
A hozzávalókból világos rántást készítünk, felengedjük a forró lével és besűrítjük vele a levest.
Végül tejszínnel dúsítjuk.
Máktöltelék Egy edénybe kimérjük a vizet, bort, cukrot, reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd a tűzre téve jól kiforraljuk, a tűzről levéve a mákra öntjük, és összekeverjük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval íze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz220 fok légkeverésen, kb. 40-45 perc. Egyszer megfordítva a hús.
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű