menu

Családireceptkönyv.hu

Rögtön puha mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl méz
1 dl cukor
1 dl víz
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 kkanál szódabikarbóna
egy csipet őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, őrölt koriandermag, őrölt ánizs, őrölt édeskömény, őrölt kardamom mag, őrölt szegfűbors, őrölt gyömbér vagy egyszerűen egy zacskó mézeskalács fűszerkeverék
+ 2 tojás a kenéshez (nálunk méz-víz keverék)

Elkészítés:


Egy lábasba öntjük a vizet, és a cukrot.

a mézet is a lábasba öntjük

Amíg Mami összefőzi a lábas tartalmát, addig KisCsaj és KisSrác
kiválasztja a formákat

A lisztet egy nagy tálba öntjük

Elkeverjük a lisztben a szódabikarbónát és a fűszereket majd a vajat elmorzsoljuk a lisztben végül a kihűlt sziruppal összedolgozzuk

Lefedjük a tálat és hűtőben pihentetjük a tésztát. Másnap lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákra szaggatjuk,
majd sütőpapiros tepsire rakosgatjuk és lekenjük tojással.

Előmelegített sütőben 5 percig sütjük, vigyázva nehogy leégjen.

A cukormázhoz 1 tojásfehérjét 14-15 dkg porcukorral verjünk fel jól. Sűrűnek kell lennie, ha túl folyós, keverjük tovább, és ha kell, adjunk hozzá plusz cukrot.
Habzsákba vagy egy tiszta nylonzacskóba töltve és a csücskén apró lyukat vágva díszítjük vele a kihűlt (!) mézeskalácsokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez nem annyira gyors recept, mivel jó, ha sütés előtti nap készül el a tészta. Túléli, ha csak egy órát van pihentetve, de igazából minél többet áll annál jobb neki. Na jó, azért a jövő karácsonyi adagot még nem jó ötlet most bekeverni, de olyan egy hétig simán vígan el van, ez tuti.

Rögtön puha mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szaloncukor (marcipános aszaltszilvás)
Szaloncukor (marcipános aszaltszilvás)

fahéjas v. rumos szilvát apróra vágjuk és belegyúrjuk a marcipánba. Nagyjából szaloncukor méretű ovális darabokat formálunk két tenyerünkkel és egy sütőtapírral borított tányérra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÁKOS LINZER CITROMKRÉMMEL
MÁKOS LINZER CITROMKRÉMMEL

1. Gyúrjuk össze a linzer tésztáját: a lisztet öntsük egy tálba, tegyük bele a cukrot és a kockára vágott hideg vajat, és a két tenyerünk között dörzsölgessük össze addig, amíg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Maszlinás
Maszlinás

A lisztet sütőporral összekeverjük. A tojássárgáját vajjal kikeverjük a fehérjét felverjük majd ezt belekeverjük. Sajtot olajbogyót és zöldségegeket feldarabolva szintén belerakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ázsiai hátszín saláta bok choyjal, édesköménnyel, sz
Ázsiai hátszín saláta bok choyjal, édesköménnyel, sz

1. A hátszínt megkenem a mustárral, egy passzentos dobozba teszem, és felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje. A dobozt lezárom, és alkalmanként megrázogatva 5 napig pácolom. A sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk