menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos kókuszgolyó mandula


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kókuszzsír
20 dkg finomra őrölt kókuszreszelék
stevia, kristálycukor
1 db citrom vagy lime
kókuszliszt

Elkészítés:


Olvaszd fel formázhatóvá a kókuszzsírt
20 dkg finomra őrölt kókuszreszeléket (van ilyen fajta készen is!) keverj össze annyi evőkanál lágy kókuszzsírral, hogy a massza összeálljon; közben szórj a tésztába xukor zérót, xukrot vagy steviát (ízlés szerint) és legalább 1 db citromot vagy lime-ot keverj a masszába; amikor kezd az anyag formálódni, akkor önts az egészhez annyi kókuszlisztet (pelletet), hogy a golyók ne legyenek zsírosak
Formálj a tésztából golyókat, és díszítsd szeletelt mandulával
Azt is megteheted, hogy a golyókban elrejted a manduladarabokat
Tedd az így elkészült golyókat hűtőbe; ha a kókuszzsír túlságosan kemény, akkor tarthatod az asztalon is

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleovital.hu/?p=12013

Citromos kókuszgolyó mandula

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)
Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyfa
Karácsonyfa

keverjük össze a lisztet az adjuk élesztővel és a cukrorral , és vájjunk egy lyukat a tészta közepén , adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd adjuk hozzá lassan a tejet és az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mesy szelet
Mesy szelet

Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk