kókuszzsír
20 dkg finomra őrölt kókuszreszelék
stevia, kristálycukor
1 db citrom vagy lime
kókuszliszt
Olvaszd fel formázhatóvá a kókuszzsírt
20 dkg finomra őrölt kókuszreszeléket (van ilyen fajta készen is!) keverj össze annyi evőkanál lágy kókuszzsírral, hogy a massza összeálljon; közben szórj a tésztába xukor zérót, xukrot vagy steviát (ízlés szerint) és legalább 1 db citromot vagy lime-ot keverj a masszába; amikor kezd az anyag formálódni, akkor önts az egészhez annyi kókuszlisztet (pelletet), hogy a golyók ne legyenek zsírosak
Formálj a tésztából golyókat, és díszítsd szeletelt mandulával
Azt is megteheted, hogy a golyókban elrejted a manduladarabokat
Tedd az így elkészült golyókat hűtőbe; ha a kókuszzsír túlságosan kemény, akkor tarthatod az asztalon is
A mézeskalács tésztát sütőpapíron 5 mm vastag, 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Belenyomkodjuk a sütőformába, és éles késsel levágjuk a lelógó részeket. 20 percre mélyhűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, erre a forgókéses aprító a legjobb szerszám, ha elég nagy a tál, hogy beleférjen. Adjuk hozzá a cukrot, sütőport, mandulát és a fűszereke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra kever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű