Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács 10 perces


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor (30 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás

Elkészítés:


1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb

Trükkök, tippek, praktikák:


100-150 darab mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
szigorúan be kell tartani a TÍZ perces sütési időt!!! Nem szabad tovább sütni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsolom,és a végén beleöntöm a mézet.Jól összegyúrom,nem kell pihentetni,rögtön lisztes felületen nyújtom és szaggatom.180 fokos sütőben 8 percig s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével
Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével

A száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban. A narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk. A tojásokat az eritrittel és a kókuszzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rántott hús torta
Rántott hús torta

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk