8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor (30 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
100-150 darab mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
szigorúan be kell tartani a TÍZ perces sütési időt!!! Nem szabad tovább sütni!
A csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamellizálódik, és szép aranybarna színt k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű220 fok légkeverésen, kb. 40-45 perc. Egyszer megfordítva a hús.
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűSzokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes