8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor (30 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
100-150 darab mézeskalács lesz belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
szigorúan be kell tartani a TÍZ perces sütési időt!!! Nem szabad tovább sütni!
A hús szeleteket besóztam,a brokkolit sós,borsos,vegetás vízben megpároltam. A megpuhult brokkolit krémsajttal összekevertem. Még lehet fűszerezni,bármivel,ki,hogy szereti A hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananászt levét leöntjük, lecsepegtetjük, nagyon apróra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A csirkemellet középen elvágjuk, a két fél húsdarabot sózzuk, borsozzuk. A me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kacsát megmossuk, megtöröljük, és legalább 2-3 órán keresztül száradni hagyjuk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A narancsokat megmossuk, megtöröljük. Az egyiket felkarikázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű