1 kg egyben sült pulykamell
5 dkg füstölt kenyérszalonna
10 dkg bacon (szeletelt)
20 dkg aszalt szilva
só ízlés szerint
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet.
A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is figyelembe véve), majd a szeletelt bacon-nel befedjük.
Sütőzacskóba helyezzük a pulykát. A szilvákat és a megmaradt szalonnadarabokat a hús köré rendezzük. A sütőzacskót lezárjuk, egy kb. 20x30 cm-es tepsibe helyezzük, és a sütőben pirosra sütjük a húst.
Tálaláskor a húst vékonyan szeleteljük, a főtt aszalt szilvákkal és krumplipürével tálaljuk.
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, s kb.. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk. Bel...
Elkészítési idő: 2 - 3 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsacombokat megtisztítjuk, és jó alaposan sózzuk, borsozzuk. A tepsibe belekanalazzuk a kacsazsírt, és beletesszük a combokat bőrrel lefelé. Megszórjuk a bazsalikommal, majoran...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesApróravágott hagymát dínsztelünk, felengedjük vízzel, belerakjuk a halászlé alapnak valót. (A filéről a kisebb részeket levágjuk és belerakjuk az alaplébe.) Hozzáadjuk a halsűrítmé...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes