60 dkg liszt + amennyit felvesz a tészta
1,5 dl langyos tej
1,5 dl joghurt
1 dl olaj
4 dkg friss élesztő
2 kávéskanál sütőpor
1 tojás
1,5-2 evőkanál cukor
2 csapott teáskanál só
feketehagyma-mag (Nigella)
a kenéshez: 1 tojás
A tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a tojást, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk. 12 egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastag csíkokra sodorjuk. Mindegyiket félbehajtjuk, a két végét ellentétes irányban megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 1/2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük. Megszórjuk hagymamaggal, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük vagy lepréseljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és...
Elkészítési idő: 3 hA túrót szitán áttörjük, majd a tönkölydarával a tojással, sóval és borssal, rozmaringgal összegyúrjuk. Fél-egy órát pihentetjük. A vöröshagymát egészen apróra felaprítjuk. A sert...
Elkészítési idő:Összekeverjük a hozzávalókat és 30 percig hagyjuk hogy a búzadara megdagadjon,beszívja a tojást magába. Vizet forralunk sót teszünk bele és egy kis vegetáát,majd ha forr,evőkanáll...
Elkészítési idő: 60 perc