60 dkg liszt + amennyit felvesz a tészta
1,5 dl langyos tej
1,5 dl joghurt
1 dl olaj
4 dkg friss élesztő
2 kávéskanál sütőpor
1 tojás
1,5-2 evőkanál cukor
2 csapott teáskanál só
feketehagyma-mag (Nigella)
a kenéshez: 1 tojás
A tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a tojást, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk. 12 egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastag csíkokra sodorjuk. Mindegyiket félbehajtjuk, a két végét ellentétes irányban megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 1/2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük. Megszórjuk hagymamaggal, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat áts...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesElőször málnapürét készítek. A vizet és a cukrot felforralom, majd kihűtöm. A cukorszirupot, a málnát és a citromlét leturmixolom, majd átpasszirozom, és kimérem a szükséges mennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet i...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz