babapiskóta vagy mézeskalács,csoki,
RÉNSZARVAS SÜTIK
Ezekhez az aranyos kis sütikhez használhatsz bármilyen
babapiskóta alakú alapot, vagy babapiskóta formájúra szaggatott mézeskalácsot. Lekvárral, vagy csokikrémmel ragaszd egymáshoz az alsó felső lapot, majd mártsd olvasztott csokiba az egészet.
Az agancsokat elkészítheted sós ropiból is, de már lehet kapni natúr ropit is. Sőt, a Pilótának van csokis perece. Ezzel is elkészítheted az agancsokat.
A piros orrhoz használj piros m&m-s csokidrazsét, a szemeket pedig cukormázból, és az olvasztott csoki maradékából alakítsd ki.
A képen látható szarvasokat pálcikára tették. Ez segíthet a csokibevonatba mártogatásnál, és persze elfogyasztani is könnyebb így a finomságot.
A díszítésnél figyelj arra, hogy az orrot, és az agancsokat olvasztott csokihoz tudod rögzíteni, viszont a szemeket csak a megszáradt mázra tudod szépen felrakni.
HÓEMBER SÜTI
Sokféleképpen elkészítheted. Lehet az alap egy egyszerű
mézeskalács recept, de vehetsz a boltban kész babapiskótát is. Sőt, lehet venni olyan babapiskóta forma sütit, amelyik meg van töltve. Nos, bármilyen babapiskóta formájú alapot használhatsz, mert itt a lényeg a dekoráció.
Ehhez szükséged lesz fehér cukormázra, vagy marcipán mázra. Ezt megveheted a boltban, vagy elkészítheted magad is. (1 db tojásfehérje felverve, 15 dkg porcukor, kevés citromlé belekeverve)
Bevonod az alapot fehér mázzal, majd M&M drazséval díszíted a hóember hasát, narancssárga marcipánból elkészíted az orrát, és csokireszelékből kirakod a száját, szemét.
Ha vannak gyerekeid, vagy rokon gyerekek, akkor ők a díszítésben biztosan szívesen segítenek.
Az alapanyagokból bedagasztom, kelesztem, formázom. 180 fokon 35 percre készre sütöm.
Elkészítési idő:A kb 2 kg - os malachúst jól befűszerezed, sóval, majoránnával, bőrét bevagdosod és tepsibe fekteted. Ízlés szerint tegyél mellé félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, rozmaring ága...
Elkészítési idő: 120 percFélkiló cukrot és egy liter tejet addig kell főzni még megradikalizálódik. Többször meg kell közben keverni, ha forr nem szabad otthagyni, mert könnyen odaég. Akkor jó ha egy-...
Elkészítési idő: 2 óra