80 g tojásfehérje (ez kb 2 tojásfehérje)
240 g porcukor
0.25 db citrom leve
4 g étkezési keményítő
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük.
Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat. Előtte a habzsák belső oldalába ételfestékkel csíkokat húzhatunk, így szép színes lesz a karikánk.
A kinyomott karikákat nagyon lassan sütjük, ne hagyjuk hogy elkezdjen barnulni, előtte vegyik ki a sütőből. Ha már fel lehet szedni a sütőpapírról, készen van.
Előző napi előkészületek: a libamellet megmossuk, leszárítjuk, megtűzdeljük fokhagymával, megszórjuk a pácfűszerekkel, megspricceljük olíva-olajjal és fóliába tekerve hagyjuk másna...
Elkészítési idő: 90 perchttp://www.utos.ml/egy-igazi-mennyei-husos-unnepi-lakoma/
Elkészítési idő:A káposztát, " ha igényli" kicsit leöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált húsokat elkeverjük a megtisztított rizzsel, fűszerekkel, kevé...
Elkészítési idő: kb.2,5 -3 óra