80 g tojásfehérje (ez kb 2 tojásfehérje)
240 g porcukor
0.25 db citrom leve
4 g étkezési keményítő
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük.
Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat. Előtte a habzsák belső oldalába ételfestékkel csíkokat húzhatunk, így szép színes lesz a karikánk.
A kinyomott karikákat nagyon lassan sütjük, ne hagyjuk hogy elkezdjen barnulni, előtte vegyik ki a sütőből. Ha már fel lehet szedni a sütőpapírról, készen van.
1 A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak a...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA lencsét válogassuk át és mossuk meg, a zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apró...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA páchoz a felolvasztott kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt borssal jól keverd össze. A combokat mosd meg, sózd be, és forgasd be jól a pácba, majd néhány ór...
Elkészítési idő: 35 perc, pácolá Nehézség: Közepes