Hozzávalók:
1 kg liszt, 20 dkg rama, 15 dkg zsír, 60 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 dl tej, 1 csipet só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, fahéj, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg zsemlemorzsa
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/makos-dios-bejgli/
Még nem próbáltam, de majd most :D Házikóhoz jó vékonyra kell nyújtani a tésztát. Íróka: 1 tojásfehérje és 30 dkg porcukor, amit jó 10 percig kell verni.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bort a fűszerekkel kis lángon felmelegítjük, ha felforrt, elzárjuk és fedő alatt állni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, beleöntjük a tejszínt is. Folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Menj el a város legjobb cukrászdájába. 2. Állj sorba 3,5 órát 3. Költs el sok pénzt 4. Utána még ugorj be pár boltba (sorrendben: Penny, Aldi, Lidl, Tesko, Spar, CBA...)...
Elkészítési idő: 9 óra Nehézség: Nehéz