20 dkg liszt
Fél KK szódabikarbóna
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
5 ek méz
1 csipet sütőpor
Gyömbér, fahéj , fehér bors, Szegfűszeg
A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet.
1 órára hűtőbe tesszük.
2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belőle majd egy pohárral 1 cm vastag körökké nyomjuk őket, kb 4 cm átmérőjű gőmböjet formálunk.
Tojásfehérjével megkenjük, 8 -12 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.A felaprított burgonyát a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni. Ezala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszűrt húslevest felmelegítjük, beleszórjuk a darált diót, és hozzáadjuk a fűszereket. Ha forrni kezd, akkor hozzáöntjük és elkeverjük a tejszínben csomómentesre elegyített ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A hátszínt megkenem a mustárral, egy passzentos dobozba teszem, és felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje. A dobozt lezárom, és alkalmanként megrázogatva 5 napig pácolom. A sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű