20 dkg liszt
Fél KK szódabikarbóna
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
5 ek méz
1 csipet sütőpor
Gyömbér, fahéj , fehér bors, Szegfűszeg
A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet.
1 órára hűtőbe tesszük.
2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belőle majd egy pohárral 1 cm vastag körökké nyomjuk őket, kb 4 cm átmérőjű gőmböjet formálunk.
Tojásfehérjével megkenjük, 8 -12 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A töltelék összeállításával kezdjük. A hozzávalók keverjük össze jó alaposan, majd öntsük nyakon a forró, de nem forralt tejjel. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit. Ennyi tölte...
Elkészítési idő: 60 percA zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: