menu

Családireceptkönyv.hu

Adventi halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db ponty, 1 kg hagyma, 5 kg hal, 1 tk pirospaprika, só, 5 l víz

Elkészítés:


A halakat pucoljuk meg és filézzük ki. Egy nagyobb fazék aljára tegyük a megtisztított és felkarikázott hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Öntsük fel vízzel, és kb. 5-6 órán át lassú tűzön főzzük, míg a csontok teljesen szét nem esnek. A főzés vége előtt félórával pótoljuk a vizet. Ezután passzírozzuk át az ételt, forraljuk fel az alaplevet és adjuk hozzá a paprikát. Ezután rakjuk bele az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és főzzük puhára. Kóstolás után sózzuk, ha szükséges.

Adventi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Serpenyős karaj, jázminrizzsel és szilvás chutney
Serpenyős karaj, jázminrizzsel és szilvás chutney

Egy serpenyőt felforrósítunk. Közben a hússzeletekre csepegtetünk egy kis szójaszószt, megszórjuk kínai ötfűszer keverékkel, sózzuk és borsozzuk. Állhat ebben a pácban minimum fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szaloncukor süti
Szaloncukor süti

Elkészítése: Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ostya
Ostya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz
Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz

A vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk