Családireceptkönyv.hu

Adventi halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db ponty, 1 kg hagyma, 5 kg hal, 1 tk pirospaprika, só, 5 l víz

Elkészítés:


A halakat pucoljuk meg és filézzük ki. Egy nagyobb fazék aljára tegyük a megtisztított és felkarikázott hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Öntsük fel vízzel, és kb. 5-6 órán át lassú tűzön főzzük, míg a csontok teljesen szét nem esnek. A főzés vége előtt félórával pótoljuk a vizet. Ezután passzírozzuk át az ételt, forraljuk fel az alaplevet és adjuk hozzá a paprikát. Ezután rakjuk bele az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és főzzük puhára. Kóstolás után sózzuk, ha szükséges.

Adventi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
mennyei húsos ünnepi lakoma...
mennyei húsos ünnepi lakoma...

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós nyuszik  Húsvétra
Sós nyuszik Húsvétra

a vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött tekercs,avagy a Stefánia újragondolva
Töltött tekercs,avagy a Stefánia újragondolva

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zuzapörkölt
Zuzapörkölt

A lecsós alapot elkészítjük,beletesszük a zuzát,fűszereket,felengedjük vízzel bőségesen,mert sokáig fő.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk