2 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 2 tojás, pici só Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztet, a sót, a maradék cukrot és a rámát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojást és az élesztőt, jól kidolgozzuk és 2 órát meleg helyen kelesztjük, majd 4 cipóra osztjuk, lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagra nyújtjuk, beletesszük a tölteléket, feltekerjük, tojás sárgájával megkenjük és még 1 órát kelesztjük, megkenjük tojásfehérjével és fél órát pihentetjük, majd megszurkáljuk és sütjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2 A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy 20×25 cm-es tepsiben összekeverjük a bulgurral. Sózzuk, borsozzuk, majd a vízforralóból felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nagyon kemény a körte: akkor citromos vízben ¾ keményre főzöm. Kiveszem a levéből a megpuhult körtét, itatóson leszárítom, és egy serpenyőben vajban aranybarnára karamellizálom...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: KönnyűA piskóta kakaós olajos, a neten napok óta keringő változat 6 tojásból, 25 cm-es tortaformában. A krém réges-régi tanulmányok alapján saját kútfőből: 3 dl tejszínt 30 dkg porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes