Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bejgli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 2 tojás, pici só Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztet, a sót, a maradék cukrot és a rámát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojást és az élesztőt, jól kidolgozzuk és 2 órát meleg helyen kelesztjük, majd 4 cipóra osztjuk, lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagra nyújtjuk, beletesszük a tölteléket, feltekerjük, tojás sárgájával megkenjük és még 1 órát kelesztjük, megkenjük tojásfehérjével és fél órát pihentetjük, majd megszurkáljuk és sütjük.

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Wellington-bélszín
Wellington-bélszín

A bélszín szeleteket sózzuk és bedörzsöljük a borssal. Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és pár pillanat alatt kérget sütünk a húsok minden oldalár...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ropogós, omlós, sült kacsacomb
Ropogós, omlós, sült kacsacomb

A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fektetjük a combo...

Elkészítési idő: 130 min
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Rakott mákosguba
Rakott mákosguba

Ebből a mennyiségből több lesz mint fél kiló, de a gubához, csak annyit használok fel. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a tojás sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos vendégvárók kápialekvárral
Sajtos vendégvárók kápialekvárral

Kecskesajtos crostini: A bagett szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és megkenjük a paprikalekvárral. A kecskesajtot szeletekre vágjuk a bagettekre tesszük, megszórjuk fekete szezá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk