- 60 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor (6 g)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 kis doboz tejföl (140 g-os)
-zöld ételfesték
A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, ételfestéket,majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
Pici szív alakú formákat szaggatok belőle majd sütőpapíros tepsibe négyesével összeillesztem,nem ragasztottam össze semmivel,mert összesülnek nélküle is. 180 fokos sütőben kb. 10-15percig sütöm.(sütőfüggő)
Arra már nem emlékszem mennyi jött ki belőle,de nagyon sok,szóval ha csak nem egy hadseregnek készül,elég a fele mennyiség i
Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezs...
Elkészítési idő:A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Ha egész mellet vettünk, vágjuk (közepén hosszában) ketté. Mindkét fél rész bőrét és zsí...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját habosra kevered a cukorral, vízzel, és a kakaókkal, majd a végén beleteszed a kemény habbá vert tojásfehérjét. (a fehérjét érdemes villával belekeverni a masszáb...
Elkészítési idő: 2 óra