- 60 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor (6 g)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 kis doboz tejföl (140 g-os)
-zöld ételfesték
A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, ételfestéket,majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
Pici szív alakú formákat szaggatok belőle majd sütőpapíros tepsibe négyesével összeillesztem,nem ragasztottam össze semmivel,mert összesülnek nélküle is. 180 fokos sütőben kb. 10-15percig sütöm.(sütőfüggő)
Arra már nem emlékszem mennyi jött ki belőle,de nagyon sok,szóval ha csak nem egy hadseregnek készül,elég a fele mennyiség i
A tojásfehérjét a porcukorral simára keverjük majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vaníliás cukrot. A masszát kinyújtjuk, majd különböző formákat szaggatunk belőle, Enyhén m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát legalább 2 órára rumba áztatjuk, majd a cukorral, dióval, fahéjjal, tejjel folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hűlni hagyjuk. 2. A szokásos módon e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA mézet, a cukrot és a margarint a cukor elolvadásáig lassan felmelegítjük, kihűtjük, beleütjük az egész tojást, elkeverjük, beleöntjük a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a m...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Nehéz