Kókuszos:
10 dkg liszt
12,5 dkg vaj
12,5 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
6 g sütőpor
só
csokoládé
Diós:
25 dkg őrölt dió
50 dkg porcukor
20 dkg simaliszt
25 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A hozzávalókból összeállítom a tésztát. Majd kis kifliformákat félig megtöltöm tésztával, mert sütés közben nő a tészta, és ha kifordul a formából, nem tartja meg a szép kifliformát. Közepes sütőben, 160 fokon kb 7-8 percig sütjük. A tésztának még világosnak kell maradnia. Ha kivettük a sütőből, pár percet várunk majd a formából szépen ki lehet szedni.A formát nem kell sem kivajazni, sem kilisztezni. Ha kihűltek a kiflik a két végükét olvasztott csokiba mártjuk.
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! 2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjon 48 vékony szeletet a paradicsomból és 63 a cukkiniból. A csirke szeleteket elsimítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megszórjuk Ducros ® Provençal keverékkel, majd rátesszük a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA mézet a margarinnal melegítsük fel és tegyük félre. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, az átszitált porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket. (Ha sötétebb tésztát szere...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű