Kókuszos:
10 dkg liszt
12,5 dkg vaj
12,5 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
6 g sütőpor
só
csokoládé
Diós:
25 dkg őrölt dió
50 dkg porcukor
20 dkg simaliszt
25 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A hozzávalókból összeállítom a tésztát. Majd kis kifliformákat félig megtöltöm tésztával, mert sütés közben nő a tészta, és ha kifordul a formából, nem tartja meg a szép kifliformát. Közepes sütőben, 160 fokon kb 7-8 percig sütjük. A tésztának még világosnak kell maradnia. Ha kivettük a sütőből, pár percet várunk majd a formából szépen ki lehet szedni.A formát nem kell sem kivajazni, sem kilisztezni. Ha kihűltek a kiflik a két végükét olvasztott csokiba mártjuk.
Kecskesajtos crostini: A bagett szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és megkenjük a paprikalekvárral. A kecskesajtot szeletekre vágjuk a bagettekre tesszük, megszórjuk fekete szezá...
Elkészítési idő:A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a tölteléket a szelete...
Elkészítési idő: 1,5 óraMegmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tessz...
Elkészítési idő:Először a tésztát készítjük el: a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb tálban elkeverjük, hoz...
Elkészítési idő: