menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-mázas kacsamell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 szelet kacsamell filé (bőrrel)
Fél tk só
Negyed tk őrölt bors
4 ek méz
3 ek balzsamecet
Aprított dió vagy mogyoró (opcionális)

Elkészítés:


A bőrbe csíkokat vágunk úgy, hogy a hús alatta ne sérüljön meg. Sózzuk, borsozzuk.
Egy vastag aljú (lehetőleg vas) serpenyőt felforrósítunk, majd közepes hőfokon, bőrrel lefelé a hússzeleteket kb 7 percig zsírjára sütjük (3 perc után lejjebb kapcsoljuk a hőfokot).
Megfordítjuk, és további 3-5 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a kacsahúst.
Egy tányérra áthelyezzük a hússzeleteket, fólia alatt pihentetjük.
A kacsazsírt leszűrjük, majd a serpenyőben a mézet és a balzsamecetet szirupos mártássá redukáljuk, miközben folyamatosan kevergetjük. Ez kb 2-3 perc.
A kacsamelleket visszatesszük a serpenyőbe, a mázban megforgatjuk, majd átlósan, vékony szeletekre felvágjuk.
Leöntjük a maradék sziruppal, esetleg megszórjuk aprított dióval, mogyoróval.

Mézes-mázas kacsamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Albert
Krácsonyi Bébipulyka sült
Krácsonyi Bébipulyka sült

Pác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült csirkemell különleges bundában
Sült csirkemell különleges bundában

A húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon kívül - egy tálba tesszük! Jól összekeverjük! A hússzeleteket (nem kell ki kl...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos karaj
Barackos karaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres csirkenyársak jázminrizzsel,mogyorószósszal
Fűszeres csirkenyársak jázminrizzsel,mogyorószósszal

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk(erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk