Hozzávalók kb. 17 db-hoz:
♥ TÉSZTA:
200 g finomliszt
100 g kukoricaliszt
100 g porcukor
200 g puha vaj
2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál tejföl ha szükséges
♥ TÖLTELÉK:
50 g étcsokoládé
50 g vaj
3 nagy evőkanál mogyorókrém
3 evőkanál mascarpone
A liszteket és cukrot összekeverjük, a puha vajjal elmorzsoljuk, összeállítjuk, ha ez nem sikerülne akkor adjunk hozzá tejfölt.
A tésztát kettévesszük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport, ha kell itt is lágyíthatunk tejföllel.
Tegyük a hűtőbe 15 percre.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, szaggassunk belőle kedvünkre való formákat, majd sorakoztassuk őket a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk köztük helyet, mert terülnek sülés közben.
A sütőben 10 perc alatt félkészre, majd a járólapra letett tepsiben készre sülnek.
A csokoládés töltelékhez vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és a vajat együtt, de csak addig míg félig elolvadt. Vegyük le a gőzről és kevergessük míg teljesen egyneművé válik, így nem lesz meleg. Mikor tényleg csak langyos vagy szobahőmérsékletű, de még folyékony, keverjük hozzá robotgéppel a mogyorókrémet és a mascarpone-t.
A kihűlt kekszeket ragasszuk össze diónyi krémmel. Ha lágy lenne, dermedésig tegyük hűtőbe a kekszeket, majd dobozba téve tárolhatjuk, míg el nem fogy.
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A finomra őrölt pisztáciát összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes