♥ TÉSZTA
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 csipet só
15 dkg hideg vaj
1 db tojássárgája
1-2 ek hideg víz
♥ TÖLTELÉK
2,5 dl kókusztej
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
2 db tojássárgája
2,5 dkg étkezési keményítő
♥ DECO
1 tábla étcsokoládé
1 ek étolaj
kókuszreszelék
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk (szükség esetén hozzáadunk egy kevés hideg vizet). Fóliába tekerve a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A kosárkaformákat kikenjük olvasztott vajjal és meghintjük liszttel. A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kibéleljük vele a formákat, majd visszatesszük a hűtőbe.
A pudinghoz simára keverjük a tojásokat a keményítővel. A kókusztejet a cukrokkal forráspontig melegítjük, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojást, és összeforraljuk. A langyosra hűlt pudingot a tésztával kitöltött formákba kanalazzuk úgy, hogy kitöltse azt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg színt nem kap a tészta. A csokoládét vízgőz felett összeolvasszuk az olajjal, majd megmártjuk benne a kosárkák alját és kókuszreszelékbe nyomkodjuk.
A sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A...
Elkészítési idő: 30-50 perc Nehézség: KözepesDarabold fel az aszalt gyümölcsöt, majd keverd el a mazsolával, a mandulával, a liszttel, az élesztővel, egy teáskanál sóval, egy teáskanál cukorral és másfél deci meleg vízzel, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét ren...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszedolgozni és sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű