Családireceptkönyv.hu

Linzer ♥ Kókuszpudingos töltött kosárka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 csipet só
15 dkg hideg vaj
1 db tojássárgája
1-2 ek hideg víz
♥ TÖLTELÉK
2,5 dl kókusztej
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
2 db tojássárgája
2,5 dkg étkezési keményítő
♥ DECO
1 tábla étcsokoládé
1 ek étolaj
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk (szükség esetén hozzáadunk egy kevés hideg vizet). Fóliába tekerve a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A kosárkaformákat kikenjük olvasztott vajjal és meghintjük liszttel. A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kibéleljük vele a formákat, majd visszatesszük a hűtőbe.
A pudinghoz simára keverjük a tojásokat a keményítővel. A kókusztejet a cukrokkal forráspontig melegítjük, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojást, és összeforraljuk. A langyosra hűlt pudingot a tésztával kitöltött formákba kanalazzuk úgy, hogy kitöltse azt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg színt nem kap a tészta. A csokoládét vízgőz felett összeolvasszuk az olajjal, majd megmártjuk benne a kosárkák alját és kókuszreszelékbe nyomkodjuk.

Linzer ♥ Kókuszpudingos töltött kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács-Andi féle
Mézeskalács-Andi féle

kézzel dagasztani száraz hozzávalókat alaposan összekeverni majd nedves hozzávalók. min 1 órát hűtőben pihentetni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyeleves
Gesztenyeleves

A megolvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rádobjuk a hámozott, egyforma méretre vá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksz /keksz pecsét/
Keksz /keksz pecsét/

Miután elkészült a tészta, felhasználás előtt 1 órát a hűtőben kell tartani. Ha a kekszek elkészültek, sütés előtt 20 perccel célszerű a hűtőbe tenni őket, hogy a minták így még j...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi szaloncukor (Gitta)
Házi szaloncukor (Gitta)

A mazsolát beáztatjuk forró vízbe 15 percre. Ezután a vizet leöntjük, botmixerrel pépesítjük és a diós keverékkel összedolgozzuk. Formázzuk és éjszakára hűvös helyre rakjuk, másnap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk