- burgonya,
- fokhagyma,
- 2 paprika,
- lila káposzta,
- aszalt szilva,
- alma,
- vörösbor,
- hagyma,
- paradicsom,
- libacomb,
- libamáj,
- babérlevél,
- sáfrány,
- borókabogyó,
- bors,
A tepsibe teszünk 4 evőkanál libazsírt, 2–3 fej felkarikázott hagymát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, erre ráhelyezzük a libacombokat és alufóliával lefedve 40–50 percig, sütjük. A libamájat babérlevéllel, sáfránnyal, fokhagymával, borssal, borókabogyóval, ételízesítővel lassú tűzön libazsírban sütjük. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, és dinsztelt hagymával összetörjük. Lábasban 1 fej hagymát olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a reszelt lila káposztát, pároljuk, amikor egy kicsit összeesett aszalt szilvát, almát és kb. 1 dl vörösbort adunk hozzá és készre pároljuk. Hagyma helyett reszelt almával, reszelt birsalmával vagy apróra vágott aszalt szilvával is párolhatjuk a káposztát.
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tetszőleges formákat szúrunk belőle, és olajozott, vagy sütőpapí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsból pörköltet készítünk bő lével. Ha a hús félpuha hozzáadjuk a káposztát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Elkészítési idő: 1 - 1.5 óra Nehézség: Nehéz