Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200g méz

1 tojás

1 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt szegfűszeg

1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

500g darált mandula vagy mandulaliszt

A paleo csokimázhoz*:

50g folyékony kókuszolaj

50g kakaópor

30g méz

Elkészítés:


*Tipp: ha valakinek nem vált be, vagy nem szeretné a paleo csokimázat, az egyszerűen csak olvasszon fel étcsokoládét a mikróban (óvatosan!) vagy gőz fölött (sokáig tart) és adjon 10dkg étcsokihoz 1 ek étkezési/kókusz olajat és máris csurgatható!

A mézet a tojásasl és a fűszerekkel homogénre keverjük, majd ehhez hozzáadjuk a darált mandulát vagy mandula lisztet és fakanállal összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe min. 2 órára vagy egész éjszakára.

Két módon formázhatjuk:

1) Két sütőpapír közé helyezzük, majd elnyújtjuk vékonyra. A felső réteg sütőpapírt levéve formára szaggatjuk.

2) Egy nagy sütőpapíron hengereket formázunk belőle, majd betesszük a hűtőbe 1 órára. Mikor kivettük vékony szeletekre vágjuk, kezünkkel megigazítjuk, majd 160 fokon kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük.

(A sütési idő a korongok vastagságától és átmérőjének nagyságától függ.)

A csokimázhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a kihűlt mézeskalács korongokra, kiskanál segítségével köröket rajzolunk. Hűvös helyen hagyjuk összeérni egy napig.

Fogyaszd egészséggel!

Trükkök, tippek, praktikák:


Pocak Panna paleo konyhája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilveszteri sajtos virsli becsomagolva
Szilveszteri sajtos virsli becsomagolva

A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Bejgli kelesztés nélkül (gyúrom-nyújtom-sütöm)
Bejgli kelesztés nélkül (gyúrom-nyújtom-sütöm)

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi svájci répa tortája
Évi svájci répa tortája

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a darált diót, édesítőszert, szódabikarbónát, a fűszereket és a reszelt répát. Eg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macesz gombóc - Mama
Macesz gombóc - Mama

Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a végén a 6 tojás fehérjének habját keverjük bele. Vizes kézzel forrásban lévő, vegetás vízben főzzük meg.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk