- 500 g rétesliszt
- 200 g porcukor
- 80 g vaj
- 1 egész tojás
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 2 kk őrölt fahéj
- 1 citrom vagy narancs héja reszelve
- 1 ek citromlé
- 3 ek baracklekvár
- 1-2 ek tej
- a tetejére esetleg dió + 1 tojás megkenni
1. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk.
2. Kb 5 mm vastagra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk.
3. A tetejét egész tojássak megkenjük.
4. Kivajazott, lisztezett tepsiben elhelyezzük őket egymástól megfelelő távolságra.
5. 20 percig előmelegített sütőben, a legnagyobb hőfokon 6-8 perc alatt megsütjük.
- Célszerű 1-2 napot állni hagyni fogyasztás előtt, mert puhább lesz.
- Sokáig eláll.
A lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkaná...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA szalonnát szeletekre, csíkokra majd kockákra vágjuk. A hagymát is apróra vágjuk. Egy serpenyőben kis lángon a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és együtt kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű