- 500 g rétesliszt
- 200 g porcukor
- 80 g vaj
- 1 egész tojás
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 2 kk őrölt fahéj
- 1 citrom vagy narancs héja reszelve
- 1 ek citromlé
- 3 ek baracklekvár
- 1-2 ek tej
- a tetejére esetleg dió + 1 tojás megkenni
1. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk.
2. Kb 5 mm vastagra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk.
3. A tetejét egész tojássak megkenjük.
4. Kivajazott, lisztezett tepsiben elhelyezzük őket egymástól megfelelő távolságra.
5. 20 percig előmelegített sütőben, a legnagyobb hőfokon 6-8 perc alatt megsütjük.
- Célszerű 1-2 napot állni hagyni fogyasztás előtt, mert puhább lesz.
- Sokáig eláll.
A kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra t...
Elkészítési idő: 3 hSzemélyenként 2-3 tojást, és 2-3 szelet (3-6 dkg) füstölt sonkát számolj. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, olvaszd fel benne a zsiradékot vagy öntsd bele az olajat. V...
Elkészítési idő:Töltelék variációk 1. Tojásos lecsó. - Ekkor a kisült szaftból a végén készíthetünk egy tejfölös / tejszínes lecsós öntetet a tálaláshoz. 2. Tojásos gomba. Szintén készíthetünk...
Elkészítési idő: