Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi Feketeerdő fatörzs ?Hervé Palmieri


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
150 g liszt
130 g cukor
1 ek sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaó
30 cl 30°-os habtejszín
250 g mascarpone
2 cs. vaníliás cukor
30 g cukor
150 g meggybefőtt

Elkészítés:


♥ Krém
A tejszínhabot és a mascarpone-t legalább 15 percre tedd hűtőbe felhasználás előtt. A jól lehűtött habtejszínt és a mascarpone-t jól keverd ki, majd add hozzá egyben a 30 g cukrot és a vaníliás cukrot amikor a krém kezd vastagodni. Keverd. A jó kemény tartású krémet tedd félre a hűtőbe.
♥ Tészta:
A sütőt kapcsold be 180°-ra.
Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját, a fehérjét verd fel, amikor a hab már kezd keményedni, vékony sugárban öntsd hozzá a cukrot és verd tovább. Ezután add hozzá a sárgáját és verd tovább.
Szitáld hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót, spatulával keverd el, egy könnyű és homogén masszát fogsz kapni, ami könnyedén elterül a sütőedényben, (még az oldal nélküli sütőlap is megfelelő lehet) és ami meg fog dagadni a sütés alatt.
Egy sütőformába (ideális esetben 30X40 cm) teríts sütőpapírt, majd oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. Süssed 10-15 percig, majd mikor kivetted a sütőből, fedd le egy tiszta vizezett, de jól kicsavart törlővel. Látni fogod, hogy a forró tésztára tett törlőből elszabadul a vízgőz. Ez jó jel. A tészta lágy és hajlékony marad, és nem törik el, mikor felcsavarod.
Amikor kihűlt a tészta, vagy használod úgy ahogy van, vagy meglocsolod pár kanál befőtt lével. Terítsd el a tésztán a hideg tejszínhabot, tegyél rá jócskán a meggyszemekből és tekerd fel a tésztát.
Végül egy vékony tejszínhab réteggel fedd be a külső részét, és dekoráld csoki reszelékkel, meggyszemekkel fantáziád szerint.


Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tésztát a tejszínhab rákenése előtt meglocsolhatod vaníliás sziruppal is, amit előre elkészítesz. 300 ml vizet forralj 10 percig 150 g cukorral és 1 rúd hosszában felvágott vaníliarúddal. A szirup megsűrűsödik és áthatja a vanília illata, aromája.

Karácsonyi Feketeerdő fatörzs ?Hervé Palmieri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel
Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Papírral bél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
BEJGLI !!!!
BEJGLI !!!!

A lisztet, a margarint és a zsírt legalább egy fél órára a fagyasztóba tenni, hogy jól lehűljenek.(ez nagyon fontos!!!!) A lehűtött lisztet a porcukorral beleszitálni egy tálba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őzgerincben sült csirkemell
Őzgerincben sült csirkemell

A csirkemellet felkockáztam és fűszereztem,sóval,borssal 1 tejfölben elkevertem 2 egész tojást,3 kanál lisztet,ízlés szerint sajtot,petrezselyemzöldet,kicsi sót és borsot. Vig...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dió bonbon
Dió bonbon

A csokin és a zsíron kívül minden hozzávalót jól összedolgozunk. Diónyi golyókat készítünk belőle, majd egy sütőpapíros tepsire, vagy tálcára helyezzük őket. A csokit és a zsírt ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk