40 dkg liszt,
1 tk cukor,
2,5 dkg élesztő,
2 tk só,
20 dkg tejföl,
60 ml víz,
4 dkg vaj,
1 tojás
a vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20% os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet hozzáadni. Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Kb 6 dkg-os pici cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk. Ezután a szemeket rakhatunk, szemes borsból pl. Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.
A konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, fűszerezzük, majd nagyon lassú tűzön puhár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Lábasba rakunk: - 2 tojás fehérjét - kristálycukrot - kakaót - kávét Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk 2. Tálba rakunk: - d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra tört csokoládét egy hőálló tálba tesszük (néhány darabot félreteszünk, kb. 40 g-ot). A tejszínt egy edényben felmelegítjük, de épp csak addig, amíg forrni ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA töltötthús sütése 190 C fokos sütőben 40 - 45 perc légkeverés módban alufóliába göngyölve. Ezek után már fólia nélkül 10 perc 230 C fokos ütőben úgyszintén légkeverés módban. A g...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz