0.5 dl 2,8%-os tej
1 db tojássárgája
100 g porcukor
300 g búzaliszt (BL55)
200 g vaj
200 g lekvár
porcukor
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 30 percig hideg helyen pihentetem.
Lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kiszúrom különböző formákkal. Tepsire rakom, 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütöm. Ha kihált 2-2-t lekvárral összeragasztok és porcukorral megszórom.
Serpenyőben illatosra pirítottam kb. 30 szem egész mogyorót, rázogatással folyamatosan keverve. Vízfürdőn felolvasztottam 5 dkg jó minőségű étcsokoládét (nálam 86%-os Cote d'Or), m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot és a sót, majd tejjel gyorsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy fazékba a cukrot,vizet,fahéjat és sót. Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban lévőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is. Forra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű