Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok


Írta:

Elk. idő: 65 perc
Adag: 4.6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db csirkecomb
350 g tejföl
1 ek mustár
1 ek ételízesítő
bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj
20 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:


Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben sütési hőfok: 180°C 40 percig sütjük.
Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom vasárnapi ebéd készült belőle!

Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Kinek a kedvence ez a recept?


Hargitai Judit
Szoleczki Zoltán
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Csőben sült ételek, Egészséges életmód, Szárnyas Ételek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustárban pácolt tarja
Mustárban pácolt tarja

Ha nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén össze turmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük. A tarjákat sózzu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÜDÍTŐS (FANTA) SZELET
ÜDÍTŐS (FANTA) SZELET

A tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütjük, és a legmagasabb fokozaton keverjük,kb. 5 percig (ameddig besűrűsödik, és sok kis légbuborék keletkezikben...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Húsvéti töltött csirkemell (Andi)
Húsvéti töltött csirkemell (Andi)

A 60 dkg csirkemellet, ( vagy pulykamellet ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni. A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés madártej leves (karácsonyra)
Gesztenyés madártej leves (karácsonyra)

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuskákat szaggatunk belőle a felforralt tejbe. A sárgáját kevés cukorral kikeverve hozzáadjuk a tejhez a gesztenyé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk