8 db csirkecomb
350 g tejföl
1 ek mustár
1 ek ételízesítő
bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj
20 dkg sajt (reszelt)
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba.
Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben sütési hőfok: 180°C 40 percig sütjük.
Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.
Nagyon finom vasárnapi ebéd készült belőle!
56 dkg sima liszt 21 dkg vaj vagy margarin 6 dkg porcukor, 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej 1 tojás a kenéshez A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KönnyűA tisztított, darált mandulát keverjük össze a porcukorral. Öntsük hozzá először a víz felét, majd keverjük, gyúrjuk tovább a masszát. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ Krém A tejszínhabot és a mascarpone-t legalább 15 percre tedd hűtőbe felhasználás előtt. A jól lehűtött habtejszínt és a mascarpone-t jól keverd ki, majd add hozzá egyben a 30 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes