50 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 5 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 dkg friss élesztő, 1 csipet só
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a puha margarint, porcukrot, sót és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, majd hozzá adjuk az élesztőt is. Alaposan összedolgozzuk, majd két cipóformára osztva, lefóliázva a hűtőbe tesszük pihentetni kb. fél órát. Pihentetés közben készíthetjük el a különféle töltelékeket ízlés szerint. Sütés előtt először tojássárgájával, majd ha megszáradt, fehérjével is kenjük át. Szurkáljuk meg egy villával és 180 fokos sütőben süssük 25-30 percig.
Ez a mennyiség két kisebb bejglihez elég.
Pucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát. Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbaconbe tekert sertésfilé A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst és a májat mosd meg. A répát és a hagymát tisztítsd meg. A húst és a májat, a zöldségekkel együtt daráld le. A kenyérbelet a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt daráld...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű