4 db félbe vágott körmöt, 1 hátsó csülköt amit a hentes kicsontozott, egy marék sertés bőrt.
3 répa,1 petrezselyem,2 fej hagyma,2 fej fokhagyma,10-15 szemes bors,4 kávéskanál só
megtisztítottam megmostam és raktam a 10 literes fazekamba...felöntöttem vízzel... itt szeretném megjegyezni, hogy nem használok csap vizet, mert nagyon vízköves és klóros... minden főzéshez Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet használok... feltettem főni... megvárom amíg felhabozik... azt leszedem... aztán sózom ebbe 4 teáskanál sót rakok... nekem Erdélyi adalékmentes só van csak a háztartásomban... a sóval még mindig 2-3 percig nagy lángon főzöm... erre azért van szükség, hogy a só kidobja még belőle azt amit kell... tehát eztán lehabozom... leveszem a lángot kicsire... teszek bele 2 fej közepes vöröshagymát megpucolva... 2 fej fokhagymát gerezdekre szedve és megpucolva... 10-15 szemes borsot... egy tea tojásba saját vegetát... 2 órát lassan főzöm akkor én tettem bele 3 kisebb sárgarépa, egy petrezselyem...8 órát főztem a lehető legkisebb lángon... ekkor egy szűrőlapát segítségével kiszedem a húst ....a lét egy teaszűrőn keresztül a tányérokba merem... a kicsontozott húsokat a lébe rakom... aztán viszem a hidegre hagy dermedjen meg..
A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben, a forrástól számítva, még 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után, tányérra teszünk egy kanál masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuskákat szaggatunk belőle a felforralt tejbe. A sárgáját kevés cukorral kikeverve hozzáadjuk a tejhez a gesztenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiolvasszuk a gesztenyét, hozzáadjuk a kekszet, vajat, rumot, vagy aromát. Jól összegyúrjuk, formázzuk, tálcára rakjuk. A csokit felolvasztjuk gőz fölött az olajjal, majd beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű