Családireceptkönyv.hu

Élesztőmentes bejgli


Írta:

Adag: 4 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 800 g liszt (szénhidrát csökkentett liszt, vagy teljes kiőrlésű liszt)
• 600 g light vaj vagy kókuszzsír
• 1 csomag sütőpor
• 1 ek. vanília aroma
• 1 kk. só
• 3 ek. édesítő
• 3 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 1 kis doboz laktózmentes tejföl

Elkészítés:


A lisztet keverd össze a sütőporral, majd add hozzá a vajat/kókuszzsírt és morzsold el benne. Ezután jöhet bele a tojássárgája, az édesítő, só, citrom héja és a tejföl. Alaposan gyúrd össze, vedd 4 részre, majd tedd félre fél órát pihenni.
Tölteléket a fenti receptek közül válassz magadnak, és készítsd el.
Nyújtsd ki egyenként a tésztákat, kend meg töltelékkel, hajts vissza egy kis szélét, hogy ne folyjon ki a töltelék, és tekerd fel.
Fektesd egy tepsibe őket, kend meg tojássárgájával, és hagyd, hogy megszáradjon. Ezután kend meg tojásfehérjével, szurkáld meg villával, és mehet az előmelegített sütőbe, 180°C-on süsd kb. 30 percet.

Élesztőmentes bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
,ogyorós-mandulás desszert
,ogyorós-mandulás desszert

Hozzávalók: 900 g pörkölt földimogyoró 800 g mandula forgács 330 g tejcsoki 100 g étcsoki díszítésnek lehet: bármilyen színes cukorka (akár összetörve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyével töltött pulyka
Gesztenyével töltött pulyka

A töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Stollen
Stollen

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szaloncukor (Rumos diós)
Szaloncukor (Rumos diós)

A lényeg, hogy a hozzávalókat mind összegyúrjuk, formázható masszát kapjunk és kis ovális darabkákat gömbölygessünk. Csokiba mártjuk: Jó minőségű csokoládét használjunk, mert tem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk