• 800 g liszt (szénhidrát csökkentett liszt, vagy teljes kiőrlésű liszt)
• 600 g light vaj vagy kókuszzsír
• 1 csomag sütőpor
• 1 ek. vanília aroma
• 1 kk. só
• 3 ek. édesítő
• 3 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 1 kis doboz laktózmentes tejföl
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd add hozzá a vajat/kókuszzsírt és morzsold el benne. Ezután jöhet bele a tojássárgája, az édesítő, só, citrom héja és a tejföl. Alaposan gyúrd össze, vedd 4 részre, majd tedd félre fél órát pihenni.
Tölteléket a fenti receptek közül válassz magadnak, és készítsd el.
Nyújtsd ki egyenként a tésztákat, kend meg töltelékkel, hajts vissza egy kis szélét, hogy ne folyjon ki a töltelék, és tekerd fel.
Fektesd egy tepsibe őket, kend meg tojássárgájával, és hagyd, hogy megszáradjon. Ezután kend meg tojásfehérjével, szurkáld meg villával, és mehet az előmelegített sütőbe, 180°C-on süsd kb. 30 percet.
Elkészítjük a töltelékeket. Mákos töltelék: A mákot a 9 dkg cukorból elvett néhány kanál cukorral kávédarálón ledaráljuk. A maradék cukorból a vízzel szirupot főzünk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesKacsacomb konfitálás: A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban...
Elkészítési idő: 500 min Nehézség: Nehéz1,5 dkg élesztőt tejben felfuttatva, 2 evőkanál rummal, 3 tojássárgájával , egy csipetnyi sóval és kevés tejföllel összegyúrjuk. Illetve már hozzá adtuk a többi alapanyagot. Ezután...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz