Családireceptkönyv.hu

Bejgli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
25 dkg margarin
6 dkg porcukor
3 darab tojássárga
1 egész tojás
2 dkg friss élesztő
csipet só

Mákos töltelék hozzávalói:

20 dkg darált mák
17 dkg cukor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 biocitrom leve és reszelt héja

Diós töltelék hozzávalói:

20 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 dl tej
5 dkg mazsola (ha szeretitek)
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A kimért liszthez szórd a sót. A puha vajat villával keverd a liszthez. Add hozzá az összemorzsolt élesztőt, a porcukrot, a tejfölt, végül a tojást. Kézzel vagy robotgép segítségével alaposan gyúrd össze a bejglitésztát, majd formálj belőle négy cipót. Tedd zacskóba vagy fóliába, és legalább egy éjszakát a hűtőszekrényben pihentesd.
Mákos töltelék:
A mazsolát áztasd néhány percig a rumban. A hozzávalókat alaposan keverd össze, végén add hozzá a mazsola felét a bejglitöltelékhez. Ha túl száraz lenne, pici tejet vagy vizet önts még hozzá. Akkor jó a töltelék, ha még morzsás, de összenyomva már összeáll.
Diós töltelék:
A mákoshoz hasonlóan dolgozd össze a diós bejgli töltelékének hozzávalóit. A töltelékeket elkészítheted a sütés napján is. Ha a tésztával együtt készült, természetesen azokat is a hűtőszekrényben tárold.

Másnap nyújtsd ki mind a négy tésztát nagyjából 3 milliméteres vastagságra. A széleket ujjaiddal picit vékonyítsd. Szórd egyenletesen a bejglitésztára a máktöltelék felét, majd a két végét visszahajtva tekerd fel. Kend meg a felvert tojással, és óvatosan helyezd a tepsire. Ugyanígy töltsd meg a másik mákos bejglit, és ugyanígy a két diósat. Villával szurkáld meg a tekercsek tetejét.

175 fokra előmelegített sütőben pirosra süsd a süteményeket. Miután kihűltek, szeletelheted, vagy fóliába csomagolva, hűvös helyen napokig frissek maradna

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

*Tipp: ha valakinek nem vált be, vagy nem szeretné a paleo csokimázat, az egyszerűen csak olvasszon fel étcsokoládét a mikróban (óvatosan!) vagy gőz fölött (sokáig tart) és adjon 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Karácsonyi fantasztikus Kinder szelet
Karácsonyi fantasztikus Kinder szelet

Szétválasztjuk a tojásokat. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a zsemlemorzsát. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Beleadagoljuk kanalanként a cukrot, majd cseppenként az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli
Beigli

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tészta készítése: A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt alaposan elkeverem. Elmorzsolom benne a vajat és a zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és almával töltött pulykamell
Sajttal és almával töltött pulykamell

1.) A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. 1 nap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk