65 dkg finomliszt
1 dl étolaj
2 teáskanál só
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 db tojás
8 szál virsli.
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben 1 kanál cukorral, a lisztben mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, hozzárakjuk a sót, a többi langyos tejet, 1 tojást, jól összedolgozzuk, majd az étolajat lassan beledagasztjuk. Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, majd még 3 felé minden darabot, egyenként rudakat sodrunk belőle, elkezdjük fonni mint egy copfot, és ízlés szerint elhelyezzük a felkarikázott virsliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
Búbos sertésszelet A hús szeleteket sóztam,borsoztam,fokhagymával szórtam ízlés szerint. A burgonyát vastagabb darabokra szeltem,öntöttem a tepsibe kevés olajat és 200 fokos sütő...
Elkészítési idő: 1 óra15 perc Nehézség: KönnyűElőző este elkészítjük a leveles tésztát. A sóval elvegyített lisztet és a kis kockákra vágott vajat villával szétmorzsoljuk. Belekanalazzuk a tejfölt, és továbbra is villával dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjjhghj
Elkészítési idő: gjhghj Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összedolgozom vékonyan kinyomkodom a formát és világosra kisütöm. A töltelék:A tejből és grízből tejbegrízt készítek amikor kihűlt bele teszem a margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű