65 dkg finomliszt
1 dl étolaj
2 teáskanál só
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 db tojás
8 szál virsli.
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben 1 kanál cukorral, a lisztben mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, hozzárakjuk a sót, a többi langyos tejet, 1 tojást, jól összedolgozzuk, majd az étolajat lassan beledagasztjuk. Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, majd még 3 felé minden darabot, egyenként rudakat sodrunk belőle, elkezdjük fonni mint egy copfot, és ízlés szerint elhelyezzük a felkarikázott virsliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A tölteléket: A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Tészta: A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortabevonót a tasakon leírt elkészítési útmutató szerint megolvasztjuk. A müzlit, a rumaromát, a porcukrot és a margarint egy keverőedényben összekeverjük. Majd kb. 50 g (egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, amiben már elkevertük a sót. Összedolgozzuk majd let...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű