menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés mézes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 bögre liszt(2,5dl-es bögre, pont 1 kg), 1,5 bögre porcukor, 3 teás kanál szódabikarbóna, ezt összekeverjük, hozzáadunk 30 dkg olvasztott rámát, 1 bögre mézet, 3 tojást, ízlés szerint mézes kalács fűszer keveréket, pici sót, villával összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk, ha túl ragacsos kicsit állni hagyjuk, majd adagonként 0,5 cm-re nyújtjuk, szaggatjuk, hamar sül, sütőből kivéve forrón megkenjük felvert tojással. Nagyon finom, rögtön puha.

Elkészítés:


Rögtön puha

Bögrés mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztián
Diós és mákos patkó
Diós és mákos patkó

Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács (íróka készítése)
Mézeskalács (íróka készítése)

♥ ELKÉSZÍTÉS: A kristálycukrot nagyon finom porrá őrölöm a kávédarálóval, beleteszem az étkezési keményítőt is, majd kis lyukú szűrőn átszitálom. A robotgép habverőjével elkezdem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos töltött csirke
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Hagyományos töltött csirke

A kívül-belül megtisztított csirkét megmosom, lecsöpögtetem, leszárítom. Egy fakanál nyelével a bőrét fellazítom a mellénél és a combjainál. A hasüregét sóval bedörzsölöm és az egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Wellington bélszín
Wellington bélszín

A lehártyázott, megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt alaposan sózzuk-borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt tűzforróra hevítünk és két evőkanálnyi olajon minden oldalán (a vágot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk