8 bögre liszt(2,5dl-es bögre, pont 1 kg), 1,5 bögre porcukor, 3 teás kanál szódabikarbóna, ezt összekeverjük, hozzáadunk 30 dkg olvasztott rámát, 1 bögre mézet, 3 tojást, ízlés szerint mézes kalács fűszer keveréket, pici sót, villával összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk, ha túl ragacsos kicsit állni hagyjuk, majd adagonként 0,5 cm-re nyújtjuk, szaggatjuk, hamar sül, sütőből kivéve forrón megkenjük felvert tojással. Nagyon finom, rögtön puha.
Rögtön puha
A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb. 2...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTészta Melegítsük elő a sütőt 175°C hőmérsékletre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a barna cukornak csak a felét adjuk hozzá. Keverjük össze a nedves alapanyagokat is, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 30 percig hideg helyen pihentetem. Lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kiszúrom különböző formákkal. Tepsire rakom, 180...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA krémsajtokat összekeverjük a mascarponéval és a lazacdarabokkal. Belereszeljük a narancshéjat, beleaprítjuk a kaprot és a szárzellert is. Borsozzuk és összekeverjük. A knackebro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű