8 bögre liszt(2,5dl-es bögre, pont 1 kg), 1,5 bögre porcukor, 3 teás kanál szódabikarbóna, ezt összekeverjük, hozzáadunk 30 dkg olvasztott rámát, 1 bögre mézet, 3 tojást, ízlés szerint mézes kalács fűszer keveréket, pici sót, villával összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk, ha túl ragacsos kicsit állni hagyjuk, majd adagonként 0,5 cm-re nyújtjuk, szaggatjuk, hamar sül, sütőből kivéve forrón megkenjük felvert tojással. Nagyon finom, rögtön puha.
Rögtön puha
sonkát, bacont, bármilyen, akár maradék felvágottat használhatunk..... metélőhagyma helyett, vörös-. lila vagy fokhagyma is finom lehet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfahéjas v. rumos szilvát apróra vágjuk és belegyúrjuk a marcipánba. Nagyjából szaloncukor méretű ovális darabokat formálunk két tenyerünkkel és egy sütőtapírral borított tányérra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes