8 bögre liszt(2,5dl-es bögre, pont 1 kg), 1,5 bögre porcukor, 3 teás kanál szódabikarbóna, ezt összekeverjük, hozzáadunk 30 dkg olvasztott rámát, 1 bögre mézet, 3 tojást, ízlés szerint mézes kalács fűszer keveréket, pici sót, villával összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk, ha túl ragacsos kicsit állni hagyjuk, majd adagonként 0,5 cm-re nyújtjuk, szaggatjuk, hamar sül, sütőből kivéve forrón megkenjük felvert tojással. Nagyon finom, rögtön puha.
Rögtön puha
A tojások sárgáját a liszttel és a cukorral habosra keverem. A tejet melegen hozzákeverem, amibe a narancsok reszelt héját is hozzáadom. Éppen csak felrottyantom. Még langyosan más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból összeállítom a tésztát. Majd kis kifliformákat félig megtöltöm tésztával, mert sütés közben nő a tészta, és ha kifordul a formából, nem tartja meg a szép kifliformá...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűSzitáljuk össze a lisztet és a fűszereket, adjuk hozzá a felkockázott vajat és kezdjük el kézzel morzsolni, gyúrni. Adjuk hozzá a tejet, és az így kapott masszás tésztát csomagol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA serpenyőt közepes erősségen, 1 evőkanál olajjal felforrósítjuk, majd belerakosgatunk 1 citromot vékony szeletekre vágva. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg itt-ott aranybarna...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű