menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Ezt a nagyszerű és könnyen elkészíthető süteményt általában karácsonykor készítem el, nagyon szeretjük... akik szeretik a krémes süteményeket, azok bátran süthetik, mert igazán egy nagyon krémes sütemény lesz belőle, kezdőknek is ajánlom, nagyon könnyen elkészíthető és finom!!!
hozzávalók / 10 adag
Tésztához

5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 evőkanál forró víz
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió

Krémhez

3 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 db vanília (rúd)
1 ek vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin (vagy vaj)

Elkészítés:


Tésztához

Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel.
Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3 percig.
Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, és tegyük rá (vagy szitáljuk) a cukros-tojásos masszához, majd tegyük rá a diót. Óvatosan keverjük össze fakanállal.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és szépen elsimítjuk.
Közepes hőmérsékleten süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a tésztát.

Krémhez

A lisztet, vaníliás cukrot, vanília rúd belsejét, pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik (én teszek bele egy kanál darált diót is).
Ezután hagyjuk a krémet kihűlni.
A margarint vagy vajat keverjük habosra a cukorral, és utána keverjük össze a kihűlt krémmel, amíg jó habos masszát kapunk.
A kenjük a kihűlt tészta tetejére és tegyük be egy-két órára a hűtőbe, utána szelhetjük. Lehet reszelni rá csokit, vagy olvasztott csokit önteni rá, de magában is nagyon finom!

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 33x22 cm
költség: 1000 Ft

Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Narancsos rozé kacsamell
Narancsos rozé kacsamell

A kacsamell bőrös felét kb. fél centiméterenként rombusz alakban éles késsel beirdaljuk. Frissen őrölt borssal, gyömbérrel megszórjuk. Fél narancs kifacsart levét ráöntjük. A naran...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (Rumos-marcipános)
Szaloncukor (Rumos-marcipános)

A mandulát őröld porrá, és keverd el a szaloncukorral. Önts hozzá egy kupica rumot és egy nagyon pici vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon masszává. Ezután gyúrd hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karácsonyi diós korongok
Karácsonyi diós korongok

Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mákos guba torta
Mákos guba torta

Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk